vinci energies Foto Vinci Energies via Google Images

Vinci Energies verkoopt residentiële PV-activiteiten aan tandem Luc Demeyere-Stijn Rigolle (Earth)

Het Harelbeekse energiebedrijf Earth heeft de B2C-activiteiten van Vinci Energies België exovergenomen.  Het B2B-deel van de activiteiten zijn niet inbegrepen in de verkoop. Earth is het bijzonder snel groeiende energiebedrijf van Luc Demeyere en van Stijn Rigolle. Earth geeft, net zoals Vinci Energies, energieadvies en biedt milieu- en energievriendelijke oplossingen aan bij een brede portfolio aan klanten.

"Ik ben ervan overtuigd dat we met Earth een nieuwe eigenaar hebben gevonden met de commerciële capaciteiten om het volledige potentieel van onze gekwalificeerde teams te benutten" zegt Bart Van Der Meersch, managing director van de afdeling Renewable Energies van VINCI Energies Belgium.

"We zijn trots om het ervaren residentiële PV-team in ons bedrijf te verwelkomen", voegt Luc Demeyere, CEO van Earth, toe. "Hun expertise en sterke reputatie sluiten perfect aan bij onze kernwaarden. Deze overname stelt ons in staat om ons bereik verder uit te breiden en nog meer huiseigenaars in staat te stellen om de kracht van zonne-energie te omarmen. We hebben nu een bijkomende uitvalsbasis in België, naast Zuid West-Vlaanderen. Hierdoor kunnen we de regio Antwerpen, Limburg en Luik beter bedienen met lokale projectingenieurs en lokale installatieteams. We kijken uit naar een mooie toekomst samen, werkend aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal."

Andere focus

De EPC-business, ofwel het B2B-deel van de PV-activiteiten, blijft ondanks de verkoop wel onderdeel van Vinci Energies, onder merknaam IZEN. Earth heeft enkel de B2C-activiteiten van Vinci Energies overgekocht.

"Gezien ons profiel, als integrator van multitechnische oplossingen op maat, is het B2C-segment niet strategisch voor ons," verklaart Marc Lemaire, managing director van Vinci Energies in België. "Nu, een paar jaar na de overname, hebben we er een betrouwbare partij voor gezocht en gevonden." Vinci Energies nam in 2019 IZEN over, IZEN richt zich sindsdien op het ontwikkelen van haar projecten voor kleine tot grote bedrijven en kende de afgelopen jaren een sterke groei.