Viskok_Michael_Vanderhaeghe 2

Viskok van restaurant Saint Nicolas is absolute primus

IEPER - Al voor de 30ste keer  organiseerde VLAM een concours om het beste visgerecht van Vlaanderen te kiezen. Michael Vanderhaeghe van Hostellerie Saint Nicolas (Elverdinge-Ieper) maakte het lekkerste en origineelste gerecht klaar met zeeduivel, tevens de Vis van het Jaar 2018. 

De verschillende kandidaten konden hun beste beentje voorzetten op de Nationale Horecawedstrijd in Gent. De wedstrijd was voorbehouden aan professionele koks. De wedstrijd is een initiatief van VLAM en wordt ondersteund door alle Belgische restaurateursverenigingen en de NorthSeaChefs. Professionele koks dienen een recept in te sturen dat wordt beoordeeld door een jury. Michael Vanderhaeghe van het Ieperse (Elverdinge) sterrenrestaurant Saint Nicolas ging met de hoogste eer lopen.

De vijf beste recepten werden geselecteerd voor de finale, die traditiegetrouw plaatsvindt op Horeca Expo in Gent. Tijdens de Horeca Expo zetten de laureaten hun beste beentje voor en maakten hun recept met zeeduivel. De vakjury werd voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys en beoordeelde de techniek in de keuken, de bereiding en de presentatie.

Michael Vanderhaeghe, de winnaar van de wedstrijd ging naar huis met de 'Viskok van het Jaar'-trofee en -diploma, een cheque ter waarde van 750 euro, een waardebon van 250 euro te besteden bij ISPC aangeboden door Horeca Expo, en een dinerkaart voor twee personen bij Peter Goossens (Restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem). De laureaten ontvingen elk een 'Viskok van het Jaar'-diploma en een dinerkaart voor twee personen in restaurant De Jonkman in Brugge.