E403 2

Voka vraagt nog maar eens om spoed in dossier E403

KORTRIJK - Voka West-Vlaanderen wil dat het dossier van de E403 eindelijk eens gedeblokkeerd geraakt. De vraag voor een derde rijstrook op de autosnelweg Kortrijk-Brugge is bepaald niet nieuw. Maar het geduld vanuit de bedrijfswereld raakt stilaan op.    

Tot net voorbij de afrit Roeselare (richting Brugge) strekt de autosnelweg zicht uit over drie rijstroken. Daarna wacht de vernauwing naar twee stroken met alle gevolgen vandien: minder veiligheid maar vooral ook enorme saturatie. Dat laatste weegt op de efficiëntie voor veel West-Vlaamse bedrijven.

Voka West-Vlaanderen klaagt de situatie al jaren aan, maar voorlopig tevergeefs. Matthieu Marisse bindt de kat opnieuw de bel aan. Hij vindt het niet kunnen dat de overheid nogmaals aankondigt een studie te zullen doen. Daaronder verstaan: de zoveelste studie. "We hebben genoeg van al die studies na studies, het is tijd voor een concrete oplossing", aldus Marisse met het nodige gevoel voor hoogdringendheid. En dan met de nodige dosis nuchterheid:  "Misschien kunnen ze eens een studie over die studies maken."

Het Agentschap Wegen en verkeer (AWV) sprak zich ook al uit pro een derde rijstrook op de E403.