Matthys Siemens

Waregemse familiebedrijf Matthys Group wordt favoriete partner van Siemens

WAREGEM - De Matthys Group, internationale speler in het engineeren en bouwen van machineoplossingen, treedt toe tot het OEM-partnerschap van Siemens. De toetreding is een nieuwe stap in de jarenlange samenwerking tussen Siemens en de machinebouwer. Matthys Group wordt verwelkomd in een ecosysteem van OEM-bedrijven die eenzelfde zin voor innovatie hebben. Daarnaast wil het partnerschap door middel van kennisdeling het meeste uit het Siemens-productportfolio halen om zo de meest innovatieve oplossingen en beste support tot bij de klant te brengen. 

De hoog technologische Matthys Group is tot op vandaag een echt familiebedrijf gebleven en mag bestempeld worden als een verborgen parel in het West-Vlaamse ondernemerslandschap. 

Matthys Group is een internationale machinebouwer gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van innovatieve en op maat gemaakte machineoplossingen. De groep is actief in uiteenlopende industriële sectoren, waar de textielsector een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Matthys Group bestaat uit de ondernemingen Matthys nv (dat zich toespitst op mechanische engineering en constructie), Motiv nv (dat meer ervaring en expertise heeft op het vlak van automatisatie en robotica) en MGC Subcontracting, dat inzet op verspaning en walsen.

Al meer dan tien jaar beroept Matthys Group voor zijn machinebouw op producten uit het Siemens-portfolio. Die relatie resulteert nu in de toetreding tot het OEM-partnerschap van Siemens, een nieuwe stap die symbool staat voor de sterke wederzijdse waardering, het vertrouwen en de excellente samenwerking tussen beide partijen.

Win-win

“De toetreding tot het OEM-partnerschap is een nieuw hoofdstuk in onze jarenlange samenwerking met Siemens”, getuigt Christophe Van de Velde van Motiv. “We zijn bijzonder opgetogen dat we deze stap kunnen zetten en kijken uit naar de meerwaarde die het partnerschap zal bieden voor onszelf, Siemens en de andere partners, maar vooral ook voor de eindklant. Matthys Group draagt innovatie hoog in het vaandel en zal zijn klanten, mede dankzij het Siemens-portfolio en gesterkt door het OEM-partnerschap, steeds machines kunnen bieden met de meest recente technologieën en beste support. Op die manier brengt het partnerschap een win-win-win voor alle partijen met zich mee.”

Innovatie als rode draad

Sinds de oprichting in 2019 schept het Siemens partnerschap, dat inmiddels 17 leden telt in binnen- en buitenland, een duidelijk kader waarin de verwachtingen en engagementen van beide partijen welomschreven zijn. “Om aan de specifieke noden van de machinebouwers tegemoet te komen investeert Siemens zeer sterk in nieuwe producten”, heet het bij de Duitse multinational. “De OEM-partners maken op hun beurt veelvuldig gebruik van het Siemens-portfolio in hun oplossingen en verdedigen de kwaliteit en meerwaarde van dit aanbod ook bij klanten die niet meteen vertrouwd zijn met de producten van Siemens. Daarnaast is het belangrijk dat de OEM-partners een uitgesproken innovatief karakter hebben, steeds willen inspelen op nieuwe trends en innovaties ook werkelijk implementeren in hun machines zelf.”