Wever & Ducré Brussel Picture with people

Wever & Ducré gooit anker uit in Brussel

KORTRIJK - Het in Kortrijk gevestigde verlichtingsbedrijf Wever & Ducré wil de grenzen doorbreken. Het heeft een 'ankerpunt' geopend in de hoofdstad met de bedoeling om de bestaande en de potentiële markt beter te bedienen. 

Elke dinsdag en donderdag in juni nodigde verlichtingsfabrikant Wever & Ducré haar klanten uit op een House Fair in de buurt van de nieuwe showroom bij Tour en Taxis in Brussel. Een commercieel initiatief om architecten, interior designers, verlichtingsspecialisten en installateurs kennis te laten maken met de nieuwste producten van de West-Vlaamse verlichtingsspecialist. De doelgroep kon er ook kennis maken met een soort van hidden room.

Brussel designhoofdstad?

Wever & Ducré verwacht veel van de hoofdstedelijke markt. Het bedrijf heeft er sinds kort een eigen showroom op de site van Tour en Taxis in Brussel. Samen met XAL en Wästberg toont Wever & Ducré er op permanente basis haar nieuwste creaties op de site van de voormalige Gare Maritime.

Hoewel ook de showroom in het headquarter in Kortrijk nog steeds heel wat volk over de vloer krijgt, zorgt de bijkomende showroom in Brussel voor een nieuwe dynamiek, zo leert de ervaring. “Voor heel wat van onze klanten is een bezoek aan Brussel nu eenmaal makkelijker te organiseren dan de oversteek te maken naar het verre West-Vlaanderen”, zo zegt Kobe Jacxsens, sales director bij Wever & Ducré. “Bovendien kan een bezoek aan de showroom ook eenvoudig gecombineerd worden met andere events in de hoofdstad zoals recent bijvoorbeeld met Architect@Work. De site van Tour en Taxis wordt stilaan het hart van alles wat beweegt op vlak van Belgisch design.”

Al meer dan 30 jaar is het West-Vlaamse verlichtingsbedrijf Wever & Ducré een buitenbeentje in de design- en verlichtingswereld. Met een hoekje af, met dat tikkeltje rock and roll dat ons eigen is, maken we catchy verlichting voor ieders budget, zo luidt de boodschap.