La Pomme d’Or

Willy Naessens ziet zijn hotel in Oudenaarde over de kop gaan

OUDENAARDE - Het bekende hotel-restaurant La Pomme D’Or op de Markt in Oudenaarde heeft het faillissement aangevraagd. De zaak is eigendom van Willy Naessens maar de exploitatie ervan was in handen van een jong koppel, dat bepaald geen hand ons management deed. Het koppel verliet de zaak en door de deurwaarder werd het faillissement betekend. Naessens verklaarde in een reactie dat de uitbaters te veel met andere dingen bezig waren, maar niet met de zaak die ze dienden te runnen.

 

La Pomme d'Or was een prachtzaak, een hotel met een grote traditie die teruggaat tot in de vijftiende eeuw. In de tijd van Louis Quatorze zou het zijn huidige naam gekregen hebben.

Het is één van de oudste, zo niet hét oudste, pand op de Markt van Oudenaarde. Het hotel stond alom bekend als een klassevol etablissement, met stijlvolle en luxueuze kamers met oog voor detail en met een mooi terras dat uitzicht bood op de historische markt van Oudenaarde. Binnen de muren hing een sfeer van rust. Het restaurant had ook een reputatie en stond bekend als één van de betere steakrestaurants. Maar eind 2023 werd het restaurant 'on hold' gezet.

Willy Naessens kocht het hotel destijds bij wijze van diversificatie van zijn portefeuille, weg van de bouw. Hij blijft naar eigen zeggen geloven in het grote potentieel dat het hotel heeft, zo zei hij in een reactie. Zelf heeft Naessens ook schuldvorderingen openstaan tegenover het koppel dat de zaak uitbaatte sinds september 2021.

foto: Het Nieuwsblad/Mediahuis