Dekeyster Xavier 22

Xavier Dekeyster realiseert een van zijn vele ondernemersdromen voor kmo’s

HARELBEKE - Als het over ondernemen gaat is Xavier Dekeyster (IT-consultancybedrijf DX-Solutions) lang niet aan zijn proefstuk toe. Noem hem gerust maar een serial entrepreneur. Dat bewijst hij nu nogmaals met de oprichting van zijn nieuwste troetelkind, dat de naam Double Digit meekreeg. De bedoeling is om samen met andere partners participaties te nemen in verschillende en veelbelovende start-ups en scale-ups. We zijn een one-stop-shop voor de noden van groeiende bedrijven met een focus op IT", zegt de oprichter en meerderheidsaandeelhouder van Double Digit.  

“Double Digit ontstond vanuit de nood aan verschillende profielen en de gekende scale-up challenges bij IT-bedrijf DX-Solutions", aldus Dekeyster. "Uit onze eigen ervaring en relaties met verschillende start-ups en scale-ups hebben we geleerd dat een gebrek aan smart capital deel is van de groeipijnen. We vullen hiermee de behoefte in van start-ups en scale-ups die te weinig inhouse experts hebben om hun groeispurt te verzekeren. We willen deze bedrijven niet alleen helpen groeien, maar hun klanten ook.”

Bedrijven die deel uitmaken van de Double Digit Groep, verzekeren zichzelf van gecontroleerde groei dankzij hun shared services. Start-ups en scale-ups kunnen beroep doen op een breed pallet aan diensten zoals  HR, marketing en sales, juridisch en financieel advies. "Zo wordt kennis gedeeld waar de start-up of scale-up nood aan heeft, en dat is ook voordelig van de klanten van deze jonge bedrijven", zegt Dekeyster. "Double Digit participeert in haar partners en focust op groei binnen het eco-systeem."

De sterkte van de wolf zit in de roedel 

De start-up of scale-up staat er dankzij Double Digit niet meer alleen voor, maar maakt deel uit van de grotere groep. Tegelijkertijd winnen deze jonge bedrijven aan marktpositie dankzij de interactie tussen de Double Digit partnerships. Het merk wordt versterkt door de participatieve holding.

Bovendien worden financiële risico's minder groot door de gedeelde investering in toekomst. "Door deze 360 graden aanpak creëren we groei op verschillende domeinen", zegt Dekeyster. "De partners behouden hun eigen merknaam en klanten, maar behoren tot de Double Digit Groep. IT-bedrijf DX-Solutions maakt als eerste deel uit van de groep. Elke kmo kleiner dan 50 medewerkers heeft nood aan de expertise van zo’n shared service omgeving. De ondersteuning is essentieel in het groeiproces."

Financieel fonds van 8 miljoen euro 

Om deze stappen te realiseren werd er extra kapitaal beschikbaar gesteld met ruimte voor een financieel fonds van 8 miljoen euro. Dekeyster behoudt de meerderheid van de aandelen van deze groep.

Er zijn ook enkele medeaandeelhouders. Onder hen onder meer Wim De Wulf, COO bij Double Digit en DX-Solutions. De aandeelhouders ondersteunen het verhaal met hun kennis, ervaring en een participatie in het kapitaal.