vanneste xavier halve maan

Xavier Vanneste lanceert Brugs blond bier in Zuid-Korea

BRUGGE, SEOUL - Tijdens de koninklijke handelsmissie in Zuid-Korea kondigde Xavier Vanneste (brouwerij De Halve Maan) aan dat hij een doorbraak lanceerde voor zijn Brugs blond bier. Het gaat om een primeur in Azië. Bij de ondertekening van het invoercontract in Seoul waren koning Filip en Vlaams minister van economie Philippe Muyters persoonlijk aanwezig. 

De Halve Maan is in Zuid-Korea actief sinds 2014. Diverse Brugse biermerken werden overal in het land ingevoerd en gepromoot. Brugse Zot en Straffe Hendrik kunnen er als speciale bieren rekenen op een grote belangstelling bij de Zuid-Koreaanse consumenten. De West-Vlaamse bieren werden verkocht in trendy bars en in de betere retailzaken. Daar komt nu ook de 'Blanche' bij. Xavier Vanneste tekende alvast een nieuw invoercontract voor zijn Brugs witbier met het Zuid-Koreaanse BTR Commerce. De Halve Maan en BTR werken al enkele jaren samen en zijn dus geen onbekenden voor elkaar. BTR engageert zich ook om, naast Brugs witbier, ook Brugse Zot en Straffe Hendrik nog meer te promoten.

Recent heeft de familie Vanneste de rechten op het Brugse blondbier kunnen terugkopen van de Nederlandse groep Heineken. Sinds 1 maart wordt het Brugse witbier  opnieuw gebrouwen waar het thuis hoort en waar het sinds generaties ook zijn roots had: in Brugge met name. Volgens Xavier Vanneste bestaat er in Azië grote belangstelling voor de typische smaak van witbier. Dit opent dus mogelijkheden voor de Brugse 'Blanche'.