C Hotels Vercaemst

Xavier Vercaemst beste toeristische ondernemer van de kust

OOSTENDE - Het provinciebedrijf Westtoer bekroonde 20 laureaten tijdens de Toerismeprijzen 2018 in Kursaal Oostende. Westtoer wil op deze manier de ondernemers en creatieve initiatieven belonen. Xavier Vercaemst (C-Hotels) werd uitgeroepen tot de beste toeristische ondernemer van de kust, een welverdiende onderscheiding.  

Xavier Vercaemst wordt gelauwerd omdat hij de voorbije drie jaar een voortrekkersrol heeft gespeeld op vlak van toerisme in West-Vlaanderen. De C-Hotels groep is een gevestigde waarde aan de Belgische kust. De groep is uitgegroeid tot een keten met tot op heden zeven hotels, gevestigd in vier Belgische kuststeden: Andromeda, Burlington, Excelsior, Helios, Upstairs, Zeegalm en Zon en Zee. De hotels kunnen onderverdeeld worden in drie conceptuele formules: de C-Hotels, de C-Aparthotels en Upstairs Hotel. Door de nadruk te leggen op begrippen als concepten, beleving en prijs/kwaliteit onderscheidt C-Hotels zich van anderen.

"Iedereen kan bij C-Hotels terecht, van jong tot een jaartje meer, met of zonder kinderen en dit ook voor ieders budget", aldus Vercaemst.  "Een kamer boek je vanaf 50 euro voor een overnachting. Maar ook een nachtje in onze luxesuite met zicht op zee behoort tot het aanbod. Ook voor seminaries en corporate events aan zee ben je aan het juiste adres."

Upstairs hotel

Deze zomer opende de groep een nieuw hotel met een uiterst uniek concept. Het Upstairs Hotel in Oostende heeft een jong, open en trendy karakter en zet in op een totaalbeleving. Het hotel van 96 kamers werd volledig gestript en gerenoveerd, tot het urban hotel dat het vandaag de dag is. Ondanks het feit dat het hotel nog maar 4 maanden geopend is, kan er al gesproken worden van een groot succes. De ambitie van Xavier Vercaemst bestaat er in om C-Hotels nog verder te laten groeien. Voorlopig in Vlaanderen maar ook opportuniteiten in het buitenland behoren zeker tot de mogelijkheden.