Nieuws West-Vlaanderen Yvan Vindevogel landt voor de tweede maal in zes maanden tijd in Noorwegen

Yvan Vindevogel landt voor de tweede maal in zes maanden tijd in Noorwegen

Yvan Vindevogel landt voor de tweede maal in zes maanden tijd in Noorwegen

KORTRIJK – Yvan Vindevogel heeft met zijn bedrijf Vision Healthcare – waarmee hij dit jaar een omzet van 200 miljoen euro beoogt – nog maar eens een stap vooruit gezet. Na de recente (december 2020) overname van het Noorse Naturamed Pharma,  zet hij nu opnieuw voet aan de grond in Noorwegen. Daar wordt dit maal de hand gelegd op Nutriment, een belangrijke speler voor vitamine- en voedingssupplementen en voorschrift geneesmiddelen die rechtstreeks aan de consument verkocht worden.  

Vision Healthcare is een online platform voor vitamines, gezondheidsproducten, voedingssupplementen en cosmetica. Het bedrijf werd in 2017 opgericht door Yvan Vindevogel. De voorbije zomer haalde hij een megapartner aan boord als co-investeerder: het gereputeerde Amerikaanse investeringsfonds Avista. De Amerikanen tekenden meteen voor 50 procent. Ook Filip Balcaen trad toen toe voor een niet nader genoemd bedrag en binnen een groep van aandeelhouders die samen goed zijn voor de andere vijftig procent. Vision Healthcare tekent onder impuls van de Kortrijkse hyperondernemer Yvan Vindevogel voor een M&A-strategie op Europese schaal.

Tijd voor nieuwe groei

Yvan Vindevogel verwerft met onmiddellijke ingang 100 procent van Nutriment. Het bedrijf dat 20 werknemers telt, in 2014 werd opgericht en een snelle groei kende, heeft zijn hoofdkantoor in de Noorse hoofdstad Oslo. Nutriment was volgens de laatst beschikbare gegevens goed voor 18 miljoen euro aan netto sales en telt ongeveer 90.000 trouwe volgers. Door de gecumuleerde overname van twee Noorse bedrijven op een half jaar tijd (Nutriment en Naturamed) weet Vision Healthcare zijn positie op de Noorse markt danig te versterken tot het niveau ‘incontournable’. Yvan Vindevogel zegt dat de tijd nu meer dan ooit rijp is voor nieuwe groei op de Noorse markt en a fortiori ook op de Scandinavische markt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.