Vindevogel Yvan nieuw

Yvan Vindevogel trekt nog maar eens de portefeuille open

KORTRIJK - De Kortrijkse ondernemer Yvan Vindevogel heeft de hand gelegd op 100 procent van de aandelen van het Nederlandse AixSwiss. Hij doet dat met zijn bedrijf Vision Healthcare dat, middels tien overnames op enkele jaren tijd, is uitgegroeid is tot een Europees marktleider voor producten in de health en wellbeing sfeer.  

AixSwiss staat bekend als leverancier van voedingssupplementen (OTC-producten). Via e-commerce heeft het afzetkanalen in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De supplementen van AixSwiss worden verkocht in diverse deeldomeinen, zoals in gastro-toepassingen maar ook als producten voor tandverzorging of voor typisch vrouwelijke verzorging. Het aanbod wordt grotendeels in de markt gezet onder de merknaam Nupure.

De pan-Europese politiek van Vision Healthcare is zonder meer indrukwekkend. Vision Healthcare is op vandaag de Europese marktleider in de onlineverkoop van vitaminen, gezondheidsproducten, cosmetica en voedingssupplementen. Sinds de oprichting van het bedrijf enkele jaren geleden rijgt Vindevogel de overnames in heel West-Europa aan elkaar, van Noorwegen tot Spanje en van Slovenië tot Duitsland. Nu is Nederland aan de beurt. Opvallend ook: als Vindevogel voor een overname gaat, kiest hij steevast voor de full option ofte 100 procent.