Vindevogel Copperhead nieuwe editie

Yvan Vindevogel verkoopt zijn participatie in Copperhead

KORTRIJK - Zeven jaar nadat hij het inmiddels overbekende ginmerk Copperhead op de markt bracht, verkoopt Yvan Vindevogel (Damier Group) zijn initiële participatie aan zijn partner van het eerste uur Stefaan Bettens (Jet Import en Jet Financial Services). Het duo Vindevogel-Bettens stond destijds samen aan de wieg van Copperhead op fifty-fifty basis. 

In de praktijk betekent het dat Stefaan Bettens voor de volle honderd procent eigenaar wordt van Copperhead. Bettens had, krachtens de joint venture overeenkomst van 2015, ook al het distributierecht van de West-Vlaamse gin op zijn naam staan, en wel via zijn bekende vennootschap Jet Import in Lauwe. "Een verschil in visie ligt aan de basis van mijn exit", zegt Yvan Vindevogel. "Met Copperhead waren we al aanwezig in een 25-tal landen, tot in Australië, Hongkong of Singapore toe. Met alle respect, maar Bettens wil liefst terugplooien op de Benelux."

Copperhead werd in 2015 gelanceerd, toen de hype rond gin volle proporties aannam. Yvan Vindevogel en Stefaan Bettens waren er toen als de kippen bij om een high end West-Vlaamse gin te lanceren. Niet alleen het product werd hoog gepositioneerd qua prijs en qua kwaliteit, ook de verpakking viel op door zijn vorm en stijl. Het hoog alcoholische drankje werd aangemaakt en op flessen getrokken bij Filliers.

Geen prioriteit

Copperhead ressorteerde onder de Damier Group, de private investeringsvennootschap van Yvan Vindevogel, maar het was uiteraard geen prioriteit in zijn portefeuille. De Damier Group investeert of co-investeert in Europese bedrijven die uitpakken met consument gerichte producten. In de praktijk gaat het vooral om producten in de health en wellness branche, waar Vindevogel vandaag al een toppositie bekleedt.

foto: Yvan Vindevogel (archief)