Nieuws West-Vlaanderen Yvan Vindevogel verrast met alcoholvrije gin van Copperhead

Yvan Vindevogel verrast met alcoholvrije gin van Copperhead

Yvan Vindevogel verrast met alcoholvrije gin van Copperhead

KORTRIJK – Gins kwamen er de voorbije jaren op de markt in alle smaken en geuren. Maar een alcoholvrije gin? Daar ontbrak het toch nog aan? Yvan Vindevogel, die in 2013 als een van de eersten de gin rage op gang bracht met Copperhead, komt nu met een alcoholvrije versie. Yvan Vindevogel zelf drinkt zelden of nooit alcoholische dranken.

Het Belgische ginmerk Copperhead verovert al jaren de harten van ginliefhebbers in België en ver daarbuiten. Het werd in 2013 opgericht door Yvan Vindevogel, die er met zijn achtergrond als apotheker en kruidenkennis in slaagde een uniek levenselixir uit te brengen. Anno 2021 stelt ‘Mister Copperhead’ met trots de alcoholvrije versie voor waar hij altijd van droomde. “Weinigen zijn hiervan op de hoogte, maar ik drink zelf amper alcohol”, aldus Yvan Vindevogel. “Ik was dus al langer op zoek naar een alcoholvrij alternatief voor de Copperhead Gin. We wilden echter geen flauw afkooksel van een gin op de markt brengen, dat niet veel meer om het lijf heeft dan water met een smaakje.”

Resultaat van zoektocht

Twee jaar lang werd gezocht naar innovatieve brouwprocessen om de perfecte non-alcoholic te kunnen serveren.Hiervoor deed Copperhead beroep op het vakmanschap van Filliers, één van de oudste craft distillerijen van Europa. “Net zoals bij de Copperhead Original start het proces van de Copperhead non-alcoholic met het inweken van de verschillende botanicals, wat de typische Copperhead-smaak geeft”, aldus nog Vindevogel. “Na een uniek fermentatieproces worden hoog kwalitatieve extracten toegevoegd om die smaak verder af te ronden.”

Deze innovatie zorgt voor een complex en verrassend mondgevoel. Aansluitend wordt het geheel volgens een verfijnd proces op koperen pot-kolom installaties gedestilleerd. De finishing touch bestaat uit een blending van het zuiverste bronwater en verfijnde distillaten. Het resultaat: een alcoholvrij levenselixir met kruidige smaak die nauwelijks te onderscheiden valt van een echte gin. The impossible made possible, aldus het persbericht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.