Vindevogel 2023

Yvan Vindevogel krijgt de Oscar van de healthcare industrie wereldwijd

KORTRIJK - In Londen mocht de Kortrijkse topondernemer Yvan Vindevogel de 'special lifetime achievement award ' in ontvangst nemen. De award werd toegekend door de globale sector- en beroepsorganisatie Consumer Healthcare. Vindvogel zegt er best fier op te zijn omdat het een wereldwijde erkenning is voor wat hij de voorbije 35 jaar gepresteerd heeft in de sector. "Het is een beetje zoals een Oscar winnen in de de filmwereld", aldus Vindevogel.

 

De jury had - en overigens helemaal terecht - niets dan lof voor het opmerkelijke parcours van Vindevogel in de sector. Hij was ook een echte pionier want destijds de enige oprichter van het wel bekende Omega Pharma, dat later door Marc Coucke werd uitgebouwd. Nadien ging Vindevogel zijn eigen weg in dezelfde sector maar met zijn eigen bedrijven, onder meer met Vision Healthcare waarmee hij van de ene kwantumsprong naar de andere ging.

Yvan Vindevogel werd door de internationale beroepsorganisatie geroemd als een heuse serial entrepreneur in de sector. Hij is meer bepaald actief in de sector van de zogenaamde OTC-producten (over the counter, over de toonbank), zeg maar verzorgings- en andere producten zonder voorschrift. In Londen wist de Kortrijkse succesondernemer te melden dat hij op dit eigenste ogenblik betrokken is bij liefst zes overnamedossiers, waarin hij de onderhandelingen aan het voeren is.