Zeebrugge-Marc-Adriansens-en-Joachim-Coens-759×450

Zeebrugse autobehandelaar ICO krijgt erkenning van Flanders Investment & Trade

ICO Zeebrugge

ZEEBRUGGE – Barry Callebaut, DAF Trucks, Heyaru Engineering, Hologic en International Car Operators (ICO) zijn de vijf genomineerden voor de Foreign Investment of the Year Trophy 2020. Dat maakte Flanders Investment & Trade (FIT) bekend. Per provincie is er één kandidaat. ICO verdedigt de West-Vlaamse eer.

Met deze trofee richt het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen de schijnwerpers op buitenlandse bedrijven met investeringsprojecten in Vlaanderen. De winnaar wordt verkozen tijdens het Foreign Investment Trophy-evenement, op dinsdag 11 februari 2020 in het Gateway Office van Deloitte Belgium op Brussels Airport. Naast de Foreign Investment of the Year Trophy worden nog twee trofeeën uitgereikt tijdens het Foreign Investment Trophy-event van FIT. De Lifetime Achievement Trophy erkent de jarenlange inspanningen van een buitenlandse investeerder in Vlaanderen. De Newcomer of the Year Trophy bekroont dan weer een buitenlands bedrijf dat zijn eerste stappen in Vlaanderen heeft gezet.

Als Zeebrugge bekend staat als autohaven (de nummer één wereldwijd), dan is dat voor een groot deel op conto te schrijven van het Japanse ICO. In Zeebrugge worden de zaken aangestuurd door manager Marc Adriaens. Vanwege de rol van Zeebrugge als ’s werelds grootste auto-overslaghaven, besliste de Japanse autotransporteur International Car Operators (ICO) – dochteronderneming van Nippon Yusen Kaisha (NYK) – recent om 60 miljoen euro te investeren in Zeebrugge. Naast een gloednieuw kantoorgebouw en uitbreiding van de belangrijkste autoterminal, worden op de site 11 windturbines opgetrokken. Na de zomer van 2020 zullen de reuzen van 150 meter hoog op volle kracht draaien. Met deze investering gaan ook 100 nieuwe jobs gepaard.