Zoute Grand Prix Car WeekZGP (9)

Zoute Grand Prix start procedure op bij de rechtbank van Brugge

KNOKKE - De Zoute Grand Prix - in wezen de kandidaat investeerder CIM Capital - heeft een procedure opgestart bij de rechtbank van Brugge. Het betreft een verzoekschrift  voor een gerechtelijke reorganisatie, aldus het persagentschap Belga. Als de rechtbank ermee instemt, zal de overnamekandidaat, de bedrijvendokter CIM Capital, een herstelplan indienen. Dat staat of valt met de schuldeisers.

 

In essentie vraagt de Zoute Grand Prix dat minstens de helft van de schuldeisers het herstelplan van de Antwerpse investeringsvennootschap CIM Capital goedkeuren. Die schuldeisers moeten ook minstens de helft van de totale schuld vertegenwoordigen. Lukt dat niet, dan gaat de deal niet door en ligt het Knokse event op apegapen.

CIM Capital staat niet alleen bekend als investeringsmaatschappij maar heeft ook een reputatie opgebouwd met zijn geslaagde turn arounds. De Zoute Grand Prix is om een veelvoud van redenen (opgeschorste corona-edities, uitkopen van de vroegere aandeelhouder Philippe Van de Ryse, dubieus wanbeleid) toe aan zo'n herstructurering. De schulden zijn inmiddels danig opgelopen (4,5 miljoen euro) en ook het eigen vermogen kleurt negatief (- 1 miljoen euro).  Er is ook niet genoeg cash om alle verplichtingen te dekken.

In november stapte Yvan Vindevogel, die een belangrijke mede aandeelhouder was, uit de Zoute Grand Prix.