IMG_3164 Co-packing Distrilog Group

Distrilog ziet samenwerking met maatwerkbedrijven groeien

WILLEBROEK - Distrilog Group kiest samen met haar klanten steeds vaker voor in house co-packing. De samenwerking met maatwerkbedrijven blijft daardoor groeien.

“Om te kunnen antwoorden op schommelingen in volumes zijn er in onze magazijnen drie verschillende maatwerkbedrijven actief voor co-packing. Op piekmomenten zijn er meer dan 120 mensen specifiek daar mee bezig”, stelt Wouter Koppen, Key Account Manager en verantwoordelijk voor het hele co-packing verhaal bij Distrilog Group.

Eenvoudige flow
Het geïntegreerd systeem heeft voor iedereen voordelen. Distrilog kan als logistiek bedrijf de traceerbaarheid van zijn producten garanderen. Het maatwerkbedrijf vindt repetitieve arbeid voor zijn doelgroepmedewerkers, die zich bovendien kunnen identificeren met de logistieker. En de klant geniet van een heel eenvoudige flow, met een single point of contact.

Koppen: “Distrilog zorgt  op die manier voor snelheid, traceerbaarheid, kwaliteit en kostenbesparing in de supply chain van zijn klanten. De leadtime tussen beslissing tot promotie en actuele uitvoering wordt steeds korter. Door goederen en promotie-specifieke actie in hetzelfde gebouw te hebben, kan Distrilog hier snel op inspelen en reageren.”

Differentiatie
Na meer dan 10 jaar zit er voor Distrilog Group dus zeker nog toekomst in de samenwerking met de maatwerkbedrijven, waaronder ook BWB uit Londerzeel. “Onze gezamenlijke groei bevestigt dat het co-packing verhaal aanslaat. Onze klanten zijn steeds aangenaam verrast over de mogelijkheden van het systeem. Co-packing is niet langer een black box, maar een sterke differentiatie-tool van de hoogste kwaliteit”, besluit Koppen.