Lerarenopleiding

Lerarenopleiding Thomas More genomineerd voor M-awards

MECHELEN - Wijs met (sociale) media omgaan is een hot item. De expertklas Mediawijsheid van de Thomas More-lerarenopleiding in Mechelen leert juffen en meesters in spe wat mediawijs is en hoe ze dat aan ook aan hun pupillen kunnen aanleren. De in Vlaanderen unieke aanpak en opzet van dit opleidingsonderdeel is genomineerd voor de M-awards.

Laatstejaarsstudenten Leraar Lager Onderwijs kunnen in hun derde jaar kiezen voor een expertklas  ‘Mediawijsheid’. Ze leren daarbij hoe ze op een 'wijze' manier met (sociale) media kunnen omgaan, hoe ze die kunnen gebruiken, welke valkuilen ze moeten vermijden, en vooral hoe ze zelf hun toekomstige leerlingen 'mediawijzer' kunnen maken. Ze werken workshops uit voor de lagere school en ontwikkelen didactisch materiaal. Daarbij werkte de opleiding onder meer samen met Ketnet en het kenniscentrum Mediawijs.

De M-awards zijn een initiatief van het Kenniscentrum Mediawijsheid. Het centrum wil met deze prijzen zichtbaarheid geven aan initiatieven en projecten die mediawijsheid in de kijker zetten.