RoboJob biedt Leasing-formules nu ook aan in de Benelux

Succes van eerste Automation Team Day noopt Robojob tot organisatie extra dag

HEIST-OP-DEN-BERG - Nog voor de eerste editie van de ‘Automation Team Day’ heeft plaatsgevonden, is de gloednieuwe samenwerking tussen RoboJob en Okuma al een succes. Daarom voorzien de beide partners een bijkomende datum op 15 oktober 2020. Het Heistse bedrijf RoboJob produceert laagdrempelige en gebruiksvriendelijke oplossingen voor de automatisering van CNC-gestuurde draai- en freesmachines.

Het nieuwe concept, waarbij een kleinschaliger evenement wordt georganiseerd, werd door RoboJob, Okuma en ook Sandvik in het leven geroepen nu de beursplanning overhoop werd gehaald door de coronacrisis. Omdat tal van beurzen geannuleerd of verplaatst werden, moesten bedrijven zich gedwongen heruitvinden. De eerste editie van de Automation Team Day was meteen volgeboekt. Het lijkt erop dat men bij RoboJob, Okuma en Sandvik een succesformule gevonden heeft.

“Helemaal onverwacht is het niet,” vertelt Geschäftsführer bij RoboJob GmbH, Jelle De Roovere. “De voorbije maanden hebben we gemerkt dat het aantal aanvragen van klanten flink in de lift zit. Heel wat bedrijven beseffen nu dat een productie zonder automatisering heel wat risico’s inhoudt, en dus is men naarstig op zoek naar oplossingen. Daarom hebben we samen met Okuma en Sandvik het initiatief genomen om de handen in mekaar te slaan en samen iets nieuws neer te zetten.”

Het spreekt voor zich dat er strenge voorzorgsmaatregelen gelden tijdens het evenement. Net daarom werd het aantal plaatsen ook beperkt. “Nu we de limiet bereikt hebben van het aantal inschrijvingen, hebben we besloten om een tweede editie te organiseren. Die volgt exact één week na de eerste editie. Dat geeft ons nog ruimschoots de tijd om lessen te trekken uit de eerste editie en de puntje op de i te zetten voor editie twee, die zal plaatsvinden op donderdag, 15 oktober.”