WelloPetfinancieringsronde1_0f3401d44b1aa9b34481774d40a00dc8_800

Bekende ondernemers investeren in nieuwe vestigingen WelloPet

MERELBEKE/LOCHRISTI – WelloPet, dat verschillende diensten voor mensen met huisdieren aanbiedt, zal volgend jaar twee nieuwe vestigingen openen in Lochristi en Kortrijk. De onderneming zal de nodige investeringen hiervoor kunnen doen na een succesvolle kapitaalverhoging. Onder meer David Geens (ex-CEO Nucleus), Gino Van Ossel (professor Vlerick Business School) en Kristof De Wulf (CEO InSites Consulting) stappen mee in het verhaal om de groeiplannen in een stroomversnelling te brengen.WelloPet

is een dierenzorgcentrum met onder meer een dierenartsenpraktijk, een trimsalon en gedragstherapeuten. Bij WelloPet trachten ze de meest toegankelijke verzorging te bieden voor katten, honden, konijnen en knaagdieren, en dit steeds met aandacht voor de bezorgdheden en wensen van de eigenaar. Daarnaast is er ook een webshop, waar klanten zich eenvoudig kunnen abonneren op voeding voor hun huisdieren en op preventieve verzorging.

Op zoek naar funding voor nieuwe vestigingen

Het concept, dat in 2016 werd gelanceerd met een eerste vestiging in Merelbeke, kent succes. Daarom willen oprichters Rudy Lefèvre en Ben Hilderson de groei in een hogere versnelling brengen en extra vestigingen openen. Dat vereist uiteraard geld. Daarom beslisten de founders op zoek te gaan naar investeerders die hen wilden helpen om WelloPet verder te doen groeien. Het Gentse funding agency The Harbour begeleidde de onderneming bij deze financieringszoektocht.

“Onze financieringsronde was een beetje een sprong in het onbekende, maar door samen te werken met The Harbour kregen we heel wat nieuwe inzichten over cashflowplanning, over hoe je een businessplan naar potentiële investeerders brengt en hoe je onderhandelingen voert met kandidaat-investeerders”, blikt medeoprichter Rudy Lefèvre, die eerder aan het hoofd stond van Aveve Retail, terug. “Het was geruststellend om een partij te hebben die ons businessplan challengede en als bemiddelaar fungeerde tijdens de onderhandelingen.”

Investeerders stappen mee aan boord

Die onderhandelingen leidden tot een succesvolle financieringsronde. Onder meer David Geens (ex-CEO Nucleus), Gino Van Ossel (professor Vlerick Business School) en Kristof De Wulf (CEO InSites Consulting) nemen een aandelenparticipatie in WelloPet.

“Deze investeerders hebben veel ervaring in retail, strategie en digitale marketing. We zijn niet alleen heel tevreden met hun financiële inspanning, maar ook met de kennis die ze aan WelloPet ter beschikking zullen stellen”, legt Rudy Lefèvre uit. “Ze brengen competenties bij die ons nog ontbraken en ze geloven in ons ondernemerschap.”

Twee nieuwe vestigingen op komst

Dankzij het bijkomende kapitaal is WelloPet van plan om in 2020 twee nieuwe vestigingen te openen, in Kortrijk en Lochristi. De voorbereidingen hiervoor zijn momenteel volop bezig. WelloPet wil ook verder investeren in het digitale karakter, gezien de huidige combinatie van de fysieke vestiging en de webshop een succesvol recept blijkt te zijn. Momenteel loopt bovendien nog een aanvraag voor een banklening om verdere allianties te sluiten en andere mogelijke partnerships te verkennen.