Brouwerij Haacht steunt Belgische culinaire toekomst

bier eten

De Meesterkoks van België, nodigden culinaire specialisten, personaliteiten en horeca-uitbaters uit om deel te nemen aan hun ‘Historical Belgian Culinary Timetable’. Deze uitzonderlijke bijeenkomst wil de rijke culinaire geschiedenis van ons land benadrukken, met behulp van twaalf heerlijke en uitgesproken gerechten. Als partner van het evenement stelde Brouwerij Haacht zich aan de aanwezigen voor via haar bieren Prior Tongerlo, Tongerlo Blond, Tongerlo Bruin, Keizer Karel Goud Blond, Keizer Karel Robijn Rood en Ommegang.

"Zowel voor Brouwerij Haacht als voor de Meesterkoks van België is deze Historical Belgian Culinary Timetable een mooie gelegenheid om te tonen dat bier en gastronomie perfect samengaan", zegt Nancy Van Herck van Brouwerij Haacht. "Een 100% Belgische techniek, Foodpairing, analyseert de aroma’s van voedingsmiddelen om te bepalen welke voedingsmiddelen of dranken het beste met elkaar te combineren zijn. De eerdere analyses van vier bieren van Brouwerij Haacht brachten verrassende combinaties naar voren, die al veel grote Belgische chefs wisten te inspireren."

Tijdens de Historical Belgian Culinary Timetable wisten die combinaties ook de smaakpapillen van de aanwezigen in vervoering te brengen. "De Meesterkoks schatten de bieren van Brouwerij Haacht al langer naar waarde en integreren ze regelmatig in hun topgerechten", zegt Van Herck. "De kwaliteit van haar producten is voor onze familiale Belgische brouwerij immers een dagelijkse prioriteit. Heel wat van onze bieren wonnen internationale prijzen. Met Tongerlo Blond haalde Brouwerij Haacht op de World Beer Awards 2014 de titel van ’s werelds beste bier over alle categorieën heen. Tot vandaag is dit het enige Belgische bier dat ooit die titel behaalde."