86186029_2798524700232695_3358354633775906816_o

Ecowerf heropent volgende week recyclageparken

LEUVEN/KEERBERGEN/AARSCHOT/TIENEN/ZOUTLEEUW/ROTSELAAR/LINTER - EcoWerf zal al haar recyclageparken heropenen op 7 april. EcoWerf had al rekening gehouden met deze mogelijke datum van heropening en bereidt zich daarop voor. Ze streven naar een goed evenwicht tussen een voor iedereen veilige omgeving op de recyclageparken én een efficiënte operationele werking.

Na overleg met de sector en de nationale overheid, heeft de Vlaamse regering beslist dat de recyclageparken in Vlaanderen opnieuw kunnen opengaan op dinsdag 7 april, op voorwaarde dat strikte maatregelen worden nageleefd.

Strikte maatregelen

Zo blijven de afstandsregels erg belangrijk, moet elk persoonlijk fysiek contact vermeden worden en zijn bezoekers verplicht om in hun wagen te blijven zitten in de wachtrij aan het recyclagepark. "Ook raden we aan om met niet meer dan één persoon naar het recyclagepark te komen, en zeker geen kinderen mee te brengen. We vragen om alleen naar het recyclagepark in de eigen gemeente of stad te gaan en niet naar het recyclagepark te gaan als dat niet écht nodig is", luidt het in een mededeling.

Nog geen asbest aanleveren

Niet alle afvalsoorten zullen aanvaard kunnen worden. Zo zal asbest voorlopig niet kunnen aanvaard worden: de nodige beschermingsmiddelen om asbest op een veilige manier te aanvaarden op het recyclagepark worden op dit moment ingezet in de zorgsector. Met de heropening van de recyclageparken komt Ecowerf tegemoet aan de vraag van veel inwoners. "Veiligheid van alle bezoekers en de recyclageparkwachters staat evenwel voorop", luidt het.

27 recyclageparken 

Ecowerf beheert in Oost-Brabant 27 recyclageparken.