Piano’s Maene koning

Piano’s Maene krijgt koninklijk bezoek en beroert koninklijk gemoed

RUISELEDE - De bevlogen en visionaire West-Vlaamse ondernemer Chris Maene, en met hem CEO Stefaan Vanfleteren, mocht gastheer spelen voor koning Filip en koningin Mathilde. Het koningspaar is zoals bekend verwoed fan van klassieke muziek en de West-Vlaamse piano's wisten dan ook hun gemoed danig te beroeren. Het koninklijk echtpaar bleef maar vragen stellen, wars van de protocolaire voorschriften.

Het familiebedrijf Piano’s Maene, opgericht in 1938, is één van de grootste in zijn soort van Europa en staat synoniem voor alles wat met piano te maken heeft. Het nichebedrijf biedt de beste merken onder één dak en focust niet alleen op verkoop en verhuur van instrumenten. Het atelier in de thuisbasis Ruiselede staat ook in voor de bouw, restauratie en het onderhoud van piano's en historische klavierinstrumenten.  Bovendien is Chris Maene met de bouw van zijn rechtsnarige concertvleugels uniek in de wereld.

Piano's Maene telt alles bijeen ruim 80 medewerkers, waarvan 60 medewerkers in België en 25 in Nederland verspreid over 5 Belgische vestigingen en één Nederlandse vestiging. Omwille van zijn excellentie is Piano's Maene gebrevetteerd hofleverancier van België en hofleverancier in Nederland, een uitzonderlijke combinatie. Chris Maene is de drijvende kracht achter het familiebedrijf dat al jarenlang keurig geleid wordt door extra muros CEO Stefaan Vanfleteren. De voorbije jaren maakten ook de zonen van Chris Maene hun opwachting in diverse uitvoerende functies.