Skyline Bert en broers

Skyline Communications zweert bij lokale verankering

IZEGEM - Skyline Communications mag met zijn unieke sofware voor mediabedrijven dan al actief zijn over de hele wereld, het blijft ook zwaar gehecht aan West-Vlaanderen. De hoofdzetel ligt in Izegem en dat blijft ook zo, laat CEO Ben Vandenberghe weten. West-Vlaanderen heeft zoveel troeven, aldus nog de CEO. 

Skyline is een wereldspeler, en in zijn sector de trotst voor West-Vlaanderen. "Op het eerste zicht lijkt Izegem niet meteen de meest hippe plaats op aarde te zijn, maar ik heb het gevoel dat onze locatie toch stilaan een troef wordt", zegt Ben Vandenberghe in het Etion-magazine. "De mensen vinden het steeds belangrijker dat ze niet in de file moeten gaan staan richting Antwerpen, Brussel of Gent. Bovendien is dit een welvarende regio waar het goed leven is: uitstekend onderwijs, toegankelijke gezondheidszorg, lage werkloosheid, lage criminaliteit en een leefbare omgeving met een sociaal weefsel. Dat zijn ook belangrijke zaken voor onze medewerkers. We denken er dan ook niet aan om het hoofdkwartier te verhuizen. Onze familie vindt die lokale verankering zeer belangrijk. We voelen een grote verantwoordelijkheid ten opzichte van de werknemers, het bedrijf, de klanten en zeker ook ten aanzien van de maatschappij. We hebben zwaar geïnvesteerd in de architectuur en de duurzaamheid van onze nieuwe bedrijfscampus, met ook ruimte voor startende onderneers in Skyline Park."

Ben Vandenberghe zegt nog fier te zijn op de realisatie. "Beide gebouwen van het Skyline Park zijn bijna energie neutraal", aldus nog Vandenberghe. "Ik heb al de hele wereld rondgereisd en gemerkt dat de skyline van wereldsteden bepaald wordt door architecturale pareltjes. Met onze investering hier hebben we ons best gedaan om de regio iets terug te geven en om Izegem een beetje op de wereldkaart te zetten."

Skyline Communications, dat geleid wordt dor drie broers Vandenberghe, heeft 300 medewerkers en is goed voor 35 miljoen euro jaaromzet. Naast Izegem, heeft het nog zetels in Lissabon, Miami en Singapore.