Amerika boomt voor B-Token

b-token

De zaken in de Verenigde Staten lopen voortreffelijk voor de producent van gepersonaliseerde jetons B-Token uit Retie. Een jaar geleden opende het bedrijf een verkoopkantoor in Miami. “Eind 2014 realiseerden we in de VS al de omzet die we voor eind 2015 hadden vooropgesteld”, vertelt Sofie Hermans, sales en exportmanager.

B-Token neemt momenteel als het enige Belgische bedrijf deel aan de beurs PPAI in Las Vegas, die producenten van promotionele producten samenbrengt. Het is de tegenhanger van de Europese PSI-beurs, die vorige week in Düsseldorf plaatsvond en waarop B-Token ook aanwezig was. In Las Vegas zijn ze nu voor de derde keer.

“We willen de Amerikaanse markt wakker maken”, aldus Hermans. “In maart nemen we ook deel aan de Nightlife & Club Show, een andere beurs in Las Vegas. Op die manier werken we aan onze naamsbekendheid.” De inspanning leggen het bedrijf geen windeieren want de omzetcijfers lopen heel wat beter dan aanvankelijk vooropgesteld.

Innovatief
Sofie Hermans: “Onze 38mm jeton, de grootste die we aanbieden, is heel erg in, samen met onze ‘gaming token’, die eruit ziet als een pokerchip maar dan voor gebruik in de privé. Eigenlijk hebben we niet zoveel concurrenten in Amerika. Er is één bedrijf dat houten munten maakt en twee of drie andere in plastic. Wij zijn het meest vernieuwend. Zo hebben we bijvoorbeeld een doorzichtige jeton en een ecologische, die 100% afbreekbaar is.”

De productie voor Amerika gebeurt in Retie. “We hebben een goede overeenkomst met koerierbedrijf UPS. Een bestelling die maandagavond vertrekt, is woensdagmiddag bij de klant in de VS.” Onder meer het Amerikaans leger is klant.