Limburgse kunstenaar verovert Antwerpse binnenstad met nieuwe eyecatcher voor Botanic Sanctuary Antwerp

ANTWERPEN - Botanic Sanctuary Antwerp, het gloednieuwe het  op de historische kruidtuinsite, kreeg er een opvallende eyecatcher bij. Vlak voor de ingang van het hotel posteerde de Limburgse kunstenaar Kevin Oyen zijn AMMOLITE, een imposant beeld in de vorm van een spiraalvorming fossiel.

Het opvallende metaalrode kunstwerk van maar liefst 4,5 meter in doorsnede kwam vrijdag met speciaal vervoer aan in Den Botaniek en kreeg meteen een prominente plek voor de hoofdingang van hotel Botanic Sanctuary Antwerp. AMMOLITE is het werk van de Bilzense ontwerper en metaalbewerker Kevin Oyen, die het maakte in opdracht van Granada Gallery vlak naast het hotel. Granada Gallery legt zich wereldwijd toe op edelstenen, zeldzame fossielen, meteorieten en zelfs dinosaurusskeletten.

“Ammoliet is een organische edelsteen die vooral in Canada wordt aangetroffen, in het zuiden van de provincie Alberta. Het is gemaakt van de schelpen van ammonieten: spiraalvormige fossielen van een inktvissoort die zo’n 65 miljoen jaar geleden is uitgestorven”, zegt Kevin Oyen. “In 1981 kreeg ammoliet de officiële status van edelsteen van de World Jewellery Confederation. Ammoliet is dus zowel een fossiel, een mineraal als een edelsteen.”

Vernieuwing en vooruitgang

Voor het luxehotel heeft het opvallende kunstwerk niet enkel visuele kracht. "Ammoliet staat namelijk voor vernieuwing en vooruitgang. Het heeft bovendien een beschermende en zuiverende werking en trekt geluk, overvloed en voorspoed aan. De link met de historische kruidtuinsite, die met de komst van een van Europa’s mooiste en meest luxueuze hotels nieuw leven kreeg ingeblazen, is met andere woorden duidelijk aanwezig", zegt Sandrine Versavel, sales director bij Botanic Sanctuary Antwerp. Het kunstwerk werd deze middag onthuld op het voorterrein van het complex.