Afbeelding3 Foto FVV/Jumbo

Krijgt Jumbo dan toch voet aan wal in Gent?

GENT - Jumbo heeft nieuwe plannen ingediend voor een supermarkt in Gent. De Nederlandse prijsbreker wil een grote ‘foodmarkt’ bouwen naast de Weba en Decathlon. Om tegemoet te komen aan de eisen van de Stad wordt de winkel op palen gezet, met de auto’s eronder. Lukt het Jumbo dit keer wel?

De strijd om de winkelkar van de Gentenaars wordt binnenkort nog wat opgedreven. Twee jaar nadat een eerste poging mislukte, probeert het Nederlandse Jumbo opnieuw voet aan wal te krijgen in het noorden van Gent. Deze maand is een vergunning officieel ingediend.

De supermarkt wil naast de Weba en Decathlon een ‘Jumbo Foodmarkt’ van 4.600 vierkante meter bouwen. Dat is een wat luxueuzere Jumbo in de stijl van een markthal, waar je ook ter plaatse kan eten. In Nederland zijn er zo al een handvol. De Gentse winkel moet de eerste in België worden.

 

In de winkel aan de Vliegtuiglaan zal je ook ter plaatse kunnen eten. Foto Jumbo

Op palen

Jumbo heeft zijn zinnen al lang gezet op het noorden van Gent, maar het stadsbestuur weigerde in 2020 een vergunning. De winkel was ‘te breed uitgesmeerd’, klonk het toen. Toen was sprake van een winkelpand van maar 8 meter hoog en een parking ernaast.

Nu is dat een winkelpand van 17 meter hoog op palen, met een parking erronder. Daar zullen ook 120 fietsen kunnen staan. Boven de winkel zou ook nog een elektrische karting komen. Er worden 35 voltijdse en 65 deeltijdse jobs voorzien in de winkel.

 

Foto De Gentenaar

Hotel

De plannen zitten de komende weken nog in een openbaar onderzoek, waarna het Gentse stadsbestuur de knoop moet doorhakken. Gezien er meermaals overlegd is met de stadsdiensten over de plannen, ziet het ernaar uit dat Jumbo dit keer wel groen licht zal krijgen.

Op aandringen van de Stad Gent wordt er ook een volwaardig fietspad getrokken over het hele terrein. De gratis shuttlebusjes tussen de parking en de binnenstad zullen kunnen blijven rijden, wordt verzekerd in de aanvraag.

De site rond de Weba verwacht overigens nog een andere gast. Tussen de Weba en de nieuwe Jumbo is er al een vergunning goedgekeurd voor een nieuw hotel met 160 kamers.