Foto Belga

Happy Weekends organiseert reis naar laatste tourrit in Parijs

RETIE - Reisorganisatie Happy Weekends legt een bus in naar Parijs om Wout van Aert te zien schitteren in de laatste Tourrit. De reis omvat autocarvervoer, een overnachting met ontbijt en een plaatsje op de eerste rij.

Happy Weekends, de reisorganisatie van Retienaar Paul Huysmans, organiseert al vijf jaar fietsweekends in Parijs. Ook de Champs Elysées staan dan op het programma.

Op die Champs Elysées ligt ook elk jaar de eindstreep van de laatste rit van de Ronde van Frankrijk. Wout Van Aert won er al eerder.

"Wout rijdt dit jaar de pannen van het dak", zegt Paul Huysmans. "Ik dacht, hoe chique zou het zijn om die laatste Tourrit live mee te maken met een groep wielerliefhebbers. Ik nam contact op met een viersterrenhotel aan de rand van Parijs waar we al eerder met een groep logeerden. Tot mijn verrassing had het nog voldoende kamers beschikbaar."

Happy Weekends vertrekt zaterdag 23 juli met een autocar in Lille, de gemeente waar Wout Van Aert opgroeide. "Kort na de middag zijn we in Parijs. Vanuit het naastgelegen metrostation ben je binnen het halfuur in het centrum van Parijs. Overnachting en ontbijt zijn geregeld. Zondagmiddag gaan we samen naar de koers zien."

De autocar keert na de huldigingen terug naar de Kempen. De uitstap kost 189 euro. Er kunnen vijftig mensen mee. Meer info: www.happyweekends.be.