konligo

Mechelse ondernemer introduceert Konligo in Spanje

Mechels ondernemer Wim Voss is een samenwerking aangegaan met het in Brussel gebaseerde Konligo. Het bedrijf produceert duurzame evenementstructuren die efficiënt kunnen worden opgezet door twee personen. Door de samenwerking heeft Konligo nu een nieuwe afzetmarkt in Spanje, waar Voss samen met zijn Nederlandse zakenpartner een high-end lifestyle platform heeft opgezet.

“Deze samenwerking kwam tot stand na een eerder toevallige ontmoeting met Wim Voss in Mechelen", zegt ceo en co-founder van Konligo Aushim Koumar. "Wat startte als een eerder informeel gesprek met Wim Voss groeit nu uit tot een concrete samenwerking met de Spaanse tak van de Mechelse 25th Group. Wim gaf een nieuwe strategische invulling betreffende onze internationale groei en positionering wat ondertussen reeds tot succesvolle samenwerkingen resulteerde in Japan, Marokko en Venezuela. Hier komt nu dus Spanje bij”.

Lees ook: Mechelse ondernemers vinden elkaar onder de Spaanse zon en richten nieuw bedrijf op

Ook Voss is verheugd met de samenwerking. “Konligo past volledig in ons high-end lifestyle platform in Marbella (Andalusië) dat jonge ecologische start-ups een nieuwe afzetmarkt biedt in Spanje", aldus de Mechelse ondernemer.

Lees ook: Konligo vindt festivaltent opnieuw uit

Konligo is een bedrijf dat in 2018 werd opgericht in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Ze produceren overkappingsstructuren voor evenementen die gemakkelijk op te zetten zijn. De stucturen zijn vooraf samengesteld en direct inzetbaar, waardoor zowel transport als installatie efficiënter verloopt. CEO en oprichter Aushim Koumar maakt morgenavond kans op de titel van ‘Vlaams-Brabantse jonge ondernemer van het jaar’.

Lees ook: Deze vier kandidaten maken kans op titel ‘Vlaams-Brabantse jonge ondernemer van het jaar’