Arseus Medical Group

Ex-Couckebedrijf Arseus Medical neemt Nederlandse sectorgenoot over

BORNEM - Arseus Medical, een distributeur van apparatuur en verbruiksgoederen aan de medische sector en een afsplitsing van het vroegere Arseus van Omega Pharma van Marc Coucke, gaat in zee met Pro-Motion Medical , een Nederlandse verdeler van innovatieve medische producten voor orthopedie en traumatologie. Daarmee zet het zorgbedrijf een belangrijke stap in haar groeistrategie.

“De overname van Pro-Motion Medical laat ons toe om onze kennis en ons aanbod op vlak van orthopedische hulpmiddelen te versterken”, licht Walter Raes , CEO van Arseus Medical Group, de krachtenbundeling toe. “In 2019 werd een eerste belangrijke groeistap genomen door de acquisitie van eXmedical, een belangrijke speler op vlak van innovatieve oplossingen voor de hand- en voetchrirugie. Vandaag versterken we onze positie door de krachten te bundelen met Pro-Motion Medical en het als een geheel naar een next-level te brengen. We beschikken nu over een uniek aanbod en kennis op het gebied van steun- en bewegingsapparaten. We zijn ook zeer blij dat Evert-Jan als bezieler van Pro-Motion Medical aan boord blijft als partner en expert om onze verdere groei mee te realiseren.”

“Met deze extra kennis en ervaring op vlak van hulpmiddelen om aandoeningen aan bovenste en onderste extremiteiten, heup en bekken gericht te kunnen verhelpen, zetten we een belangrijke stap voorwaarts en bevestiging in de positionering van Arseus Medical als toonaangevende distributeur van innovatieve medische hulpmiddelen”, vult Xavier Deklerck , Managing Director eXmedical aan.

“Sinds onze start in 2004 zijn we uitgegroeid tot een gevestigde waarde. Ons motto is altijd geweest, ‘Niet de grootste, wel de beste’”, vertelt Evert-Jan Van der Kamp , stichter en Managing Director Pro-Motion Medical. “Dankzij de exclusieve samenwerking met topbedrijven op het gebied van ortho- en traumatologie, de geweldige inzet van ons hele team, de unieke kennis van onze mensen, hebben we een sterke marktpositie ingenomen. We worden her- en erkend om onze creativiteit, authenticiteit en enorm drift te willen innoveren en altijd te streven naar verbetering van zowel materialen, technieken en daardoor uiteindelijk het eindresultaat voor de patiënt. We zijn verheugd dat we in de groep rond Arseus Medical de geschikte strategische partner gevonden hebben om onze missie verder uit te kunnen gaan bouwen en nog meer mensen terug in beweging te krijgen.”

Arseus Medical, een afsplitsing van het vroegere Arseus van Omega Pharma, is actief in vier segmenten: oogheelkunde (exclusieve verdeling van high-tech uitrusting aan oftalmologen), gespecialiseerde medische apparatuur voor diverse andere specialisaties (zoals cardiologie, gynaecologie, laserchirurgie, intensieve zorgen, neuro- en vasculaire chirurgie etc), bandagisterie (verkoop en verhuur van rolstoelen, orthopedisch materiaal en stoma- en incontinentiemateriaal), en toelevering aan eerstelijnzorg (diagnostiek, verbruiksartikelen en inrichting voor huisartsen, rusthuizen en thuisverpleegkundigen).

Pro-Motion Medical werd opgericht in 2004 door Evert-Jan Van der Kamp, die het bedrijf gaandeweg verder uitbouwde met de hulp van het Nederlandse Katapult Healthcare, met als doel om de juiste hulpmiddelen aan zorgverstrekkers te verschaffen waardoor patiënten terug optimaal in beweging kunnen komen na een fractuur of trauma.