Rihanna en Pieter Mulier Rihanna en Pieter Mulier. Foto's: Getty Images

Rihanna draagt creatie van Antwerpse ontwerper tijdens Super Bowl-optreden

ANTWERPEN - Rihanna stond zondagnacht in een mantel van de hand van Antwerpenaar Pieter Mulier op het Super Bowl-podium. De man, jarenlang de rechterhand van Raf Simons, is sinds 2021 creatief directeur van het Franse Maison Alaïa.

Rihanna koos voor een jumpsuit met leren bustier van Loewe voor haar show op de Super Bowl. Op het einde van het 13 minuten durende optreden trok de zangeres een lange gewatteerde jas over haar outfit aan en zette Diamonds, een van haar grootste hits, in. De rode mantel werd ontworpen door Pieter Mulier, de Antwerpenaar die sinds 2021 het Franse modehuis Alaïa leidt. “Bedankt aan mijn team, jullie zijn de beste”, deelt Mulier enthousiast op Instagram.

Mulier was jarenlang de rechterhand van Belgisch ontwerper Raf Simons. Ze werkten samen bij Jil Sander, Dior en Calvin Klein, en voor Simons’ eigen label. In 2018 scheidden hun wegen: Simons werd creatief directeur bij Prada, Mulier volgde hem niet. De Antwerpenaar trad drie jaar later officieel uit de schaduw van Simons toen hij creatief directeur werd bij Maison Alaïa, het huis van de Frans-Tunesische ontwerpen Azzedine Alaïa die overleed in 2017.