Democo trekt gebouwen Deurgancksluis op

democo

Het bouwbedrijf Democo is de werken begonnen voor de verschillende dienstgebouwen aan de Deurgancksluis in de haven van Antwerpen. Het complex wordt de werkplek voor het nautisch personeel aan de sluis en moet in het najaar van 2015 klaar zijn.

Het geheel aan de Deurgancksluis zal uit acht gebouwen bestaan en drie wachthuisjes. Het gaat om een project van 10 miljoen euro dat gefinancierd wordt door de NV Deurgancksluis. Die maatschappij staat ook in voor de financiering van de eigenlijke sluis.

Door gebruik te maken van eenzelfde modulesysteem op alle gevels worden de gebouwen op een gelijkaardige manier opgetrokken. Het systeem bestaat uit massieve zichtbetonnen gevelelementen met een antracietgrijze kleur. Om de interferentie met de bouwwerken voor de sluis tot een minimum te beperken worden de verschillende gebouwen in verschillende fases afgewerkt. De werken aan de sluis zelf zitten overigens op schema. De sluis moet in het voorjaar van 2016 operationeel zijn.

Voor de Hasseltse bouwonderneming Democo is de constructie van het gebouwencomplex een mooi visitekaartje. Het bedrijf is al vele jaren actief in de industrie en heeft oa. bij Genzyme (Geel), Lanxess Rubber (Zwijndrecht), Janssen Pharmaceutica (Geel), Estée Lauder (Oevel) Tessenderlo Power (Tessenderlo) al sterke prestaties neergezet.

Democo is destijds in 1977 opgezet door Frans Houben en Mario Longhi. Enkele jaren werd een lokale vestiging geopend in Willebroek. In 2012 werd het kantoor verhuisd naar het Antwerpse Zuid.

De Hasseltse bouwonderneming tekende in 2012 als groep voor een omzet van zo'n 150 miljoen euro en stelt 300 mensen tewerk. Het bedrijf wordt aangestuurd door gedelegeerd bestuurder Rudy Houben.