Aertssen zoekt nog steeds volk

aertssen

Bij het aannemingsbedrijf Aertssen staan nog altijd 14 vacatures open. Ingenieurs mogen er zich permanent aanmelden. Waarmee nog maar eens aangegeven wordt dat het bedrijf uit Stabroek zijn expansie onverminderd verder zet. Aertssen is als bedrijf mee gegroeid met de uitbouw van de haven van Antwerpen. Aanvankelijk vanuit de rechteroever. Vanuit Oorderen en de familieboerderij die onteigend werd om plaats te maken voor chemiebedrijven en raffinaderijen

CEO Greg Aertssen kreeg enkele weken geleden een lifetime achievement award van de Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Daarmee werd de inzet bekroond van een hele familie die de ombowu van hun streek van landbouwgebied tot industriezone aangegrepen heeft om een nieuwe toekomst uit te bouwen. Stichter Marcel Aertssen zette zijn tractoren en zijn kipwagens in om mee de grondwerken in de nieuwe havengebieden uit te voeren. Het werd het begin van een indrukwekkend succesverhaal dat onlangs mee uitgeschreven werd in het blad Ondernemers van de Kamer.

Het aannemingsbedrijf van toen is ondertussen uitgebouwd tot een indrukwekkende groep met vandaag meer dan 1000 trucks, bulldozers en kranen. Aertssen stelt vandaag zo'n 1000 mensen tewerk waarvan zelfs 400 in het buitenland.

De vier kinderen van Marcel Aertssen en zijn echtgenote Maria Janssens, Greg, Luc, Raf en Saskia zijn inmiddels alle vier aan de slag in het bedrijf. Ze hebben evenveel taken op zich genomen. Raf leidt het aannemingsbedrijf, Luc het transportbedrijf, Saskia het kranenbedrijf en Greg werkt als CEO op de synergie tussen de onderscheiden bedrijven uit de groep en op de projecten. Het familiale karakter van de groep bleef daarbij al die jaren gerespecteerd. Het is volgens Yves Aertssen, de zoon van Greg een van de grote krachtlijnen van de groep. "Onze flexibiliteit is opmerkelijk. Onze klanten appreciëren de snelle beslissingslijnen binnen het bedrijf."

Om de snelle ontwikkelingen in de sector verder op te volgen heeft de groep in de loop van de jaren verscheidene dochterondernemingen opgezet. Zo Roll-IT dat vervoer van uitzonderlijke ladingen verzorgt, Smeyers voor bronbemalingswerken, de Antwerp Recycling Company voor het recycleren van puin en beton en SHIPIT als een multimodaal transportbedrijf.

Merkwaardig ook: de snelle expansie van Aertssen in het buitenland. Om de neergang van de lokale markten op te vangen heeft Aertssen tijdig alternatieven gezocht in de exportmarkt. Zo vooral in het Midden-Oosten. Op het moment dat de graafwerken aan het Deurganckdok af waren dienden er andere markten gezocht te worden om de tientallen machines in te zetten. Yves Aertssen werd in dit opzicht op het vliegtuig gezet naar Qatar en Abu-Dhabi waar de vele trucks en bulldozers effectief konden worden ingezet. Vandaag werken er liefst 400 man voor Aertssen in het Midden-Oosten.

Aertssen is daardoor uitgegroeid tot een groep die vandaag als Imasco liefst 125 miljoen euro aan omzet bijeenwerkt. Het bedrijf denkt inmiddels ook aan de toekomst. Naast Yves zijn ook neef Sam (transport), zus Stéphanie (juriste) en broer Manuel (kranen) aan de slag bij het familiebedrijf dat op die manier voor continuïteit zorgt.