ATF zoekt bijkomend personeel

atf

ATF draait vandaag voornamelijk op orders uit de privésector. De openbare besturen laten op zich wachten en hebben alsnog geen budgetten opgemaakt. "Wij doen het ondertussen helemaal niet slecht," zegt zaakvoerster Mieke Frijters. Zij leidt samen met haar broer Leon het familiebedrijf uit Zandvliet dat vooral actief is in wegenbouw.

Januari en februari zijn voor wegenbouwwerkers normaal zwakke maanden. Dit jaar lag dat helemaal anders. Ook ATF heeft flink kunnen doorwerken. Vooral dan op projecten uit de privésector. Zegmaar de chemie en de petrochemie bv. ATF heeft vanuit Zandvliet nogal wat contacten met klanten als BASF e.a. "Wij doen niet enkel aan grond-, grond- en rioleringswerken. Wij zorgen net zo goed voor de recycling van wegenbouwmateriaal en voor bodemsaneringen."

ATF is destijds in 1960 opgestart door vader Fryters. Dochter Mieke en zoon Leon hebben de zaak enkele jaren later overgenomen en verder uitgebouwd tot een gerespecteerde onderneming. "Omdat wij onder ISO 9001 en de VCA-certificaten in de petrochemie werken hebben wij onderhand ook flink wat klanten onder de chemiebedrijven in de brede regio. Gelukkig maar want door het uitblijven van nieuwe orders vanuit de openbare sector zouden we nu zeker in de problemen zitten. Wij doen het evenwel nog altijd uitstekend, mogen zeker niet klagen."

De Zandvlietse bouwfirma werkte in de afgelopen maanden het project Borrewaterstraat in Merksem af, de collector voor Aquafin in Zandvliet, de Biartlei in Kapellen, het gemeentepark in Kapellen enz.

ATF tekende verleden jaar voor een omzet van pakweg 15 miljoen euro en stelt vandaag 90 mensen tewerk. "Goed geschoolde vakmannen in wegenbouw en projectleiders/werfleiders mogen zich hier in Zandvliet nog altijd komen aanbieden", zegt Mieke Fryters. "We kunnen echt wel nog enkele goede mensen gebruiken."