Diamur werft personeel aan

diamur

De crisis is tijdens de afgelopen jaren alles bijeen nog meegevallen bij Diamur. 2011 en 2012 waren zelfs relatief goede jaren. Sinds enkele maanden lijkt de vlam er evenwel wat uit. De bekende silo's met mortelmengsels worden minder snel gevuld.

Diamur is een bekende toeleverancier voor de bouw. Het bedrijf zakt in de haven van Antwerpen cement op van het nabijgelegen VVM en maakt niet-vloeibare, ovendroge mortelmengsels aan. De mortels, de cementen en de betonproducten worden afgezet bij een netwerk aan lokale servicecentra. De mortelmengsels gaan naar de bouwwerven van de klanten waar ze opgeslagen worden in de eigen silo's of geleverd in plastic zakken.

Vanuit de Antwerpse haven rijden de trucks van Diamur tot in Noord-Frankrijk en Nederland. De afzet van verzakte producten doet het vandaag uitstekend. Diamur leverde de eerste plastic zakken op in 2007. Tijdens de crisisjaren hield de verkoop relatief goed stand. Ook nu gaat het nog vrij goed. Overigens is er specifiek op gelet dat de plastic zakken milieuvriendelijk en dus recycleerbaar zijn.

Met de aanwerving van een operator verpakking en een mecanicien voor het onderhoud van de installaties geeft het bedrijf van zaakvoerder Benedikt Van den Braembussche aan dat de zaken "onder controle blijven."

De levering van cementen en mengmortels in de bekende silo's loopt vandaag minder vlot. Een en ander heeft duidelijk te maken met de terugval in de bouw. "De overheid heeft een aantal fiscale maatregelen genomen ten aanzien van de bouw en die hebben duidelijk een negatieve uitwerking op de sector", zegt zaakvoerder Benedikt Van den Braembussche. "De nieuwbouw heeft het daardoor moeilijk."

Diamur stelt vandaag zo'n 30 mensen tewerk. Het bedrijf is voor 70% in handen van de familiale bouwgroep Van den Braembussche uit Eeklo. De groep omvat naast Diamur ook nog de Betoncentrale Van den Braembussche, een handel in bouwmaterialen, Van den Braembussche A and Z, het transportbedrijf VDB-Trans en de zandhandel Van den Braembussche.