Artilat overleefde verscheidene herstructureringen

luc tack

Latex schuimstoffenproducent Artilat staat er nog altijd. Het bedrijf heeft al verscheidene diepgaande herstructureringen overleefd. Bij het bedrijf uit Nijlen werken ondertussen echter maar 68 man meer. Verscheidene tientallen personeelsleden dienden in opeenvolgende golven op te stappen. Enkele jaren terug werkten er nog meer dan 300 man bij Artilat.

Artilat
heeft toonaangevende technologie in huis. Het bedrijf is gespecialiseerd in de aanmaak van schuimstoffen voor matrassen en zitmeubelen. In de brede omgeving van Nijlen heeft men het in dit opzicht genoegzaam over "de matrassenfabriek." Met een omzet van 18 miljoen euro heeft Artilat een niet onaanzienlijk belang in de markt.

In de afgelopen jaren zijn alvast hardnekkige pogingen gedaan om het bedrijf opnieuw te rentabiliseren. Een en ander lijkt ondertussen resultaat af te werpen want verleden jaar werd een positief bedrijfsresultaat neergezet van 796.000 euro, flink wat beter dan het verlies van 2012. De winst kalfde evenwel af tot nog maar 2 miljoen euro.

Artilat wordt vandaag aangestuurd door Luc Tack, de West-Vlaamse ondernemer die enkele tijd terug ook Tessenderlo Chemie overnam. Tack zette eerder al een succesvolle herstructurering op bij de Ieperse weefgetouwenproducent Picanol. Tack kocht Artilat weg bij de holding Brederode.