Nieuws Antwerpen 3M draait in Zwijndrecht helemaal op innovatie

3M draait in Zwijndrecht helemaal op innovatie

3M draait in Zwijndrecht helemaal op innovatie

3M, Zwijndrecht, Belgie3M opent eind 2016 een nieuw labo en een opleidingscentrum in zijn vestiging van Zwijndrecht. Het Amerikaanse chemieconcern zet massaal in op technologische vernieuwing. De labo’s van Zwijndrecht passen perfect in die strategie.

3M
is veel meer dan de wereldbekende tape Scotch. Het bedrijf  maakt vele tienduizenden producten  die aangeleverd worden in de meest onderscheiden industrietakken. Patrick Rogiers, de managing director van 3M Benelux was onlangs te gast bij beAutomotive van de autofederatie Febiac en de werkgeversfederatie Agoria. Hij duidde er vooral het belang van onderzoek en ontwikkeling aan binnen de groep. 3M draait voluit op zijn innovatieve slagkracht. Dat de werknemers van 3M ertoe aangemoedigd worden om 15% van hun tijd te investeren in onderzoek en innovatie is in dit opzicht geen holle slogan, heet het.

Naast het HQ in Diegem en de fabriek in Nijvel draait 3M in België vooral op Zwijndrecht. De Antwerpse fabriek is een schoolvoorbeeld van een R and D-center dat nagenoeg volledig op recent ontwikkelde specialty materials gebouwd is. In dit opzicht investeert het bedrijf onafgebroken in nieuwe ontwikkelingen. Onlangs werd een project van een jonge ingenieur omgezet in een pilootfabriek die vandaag verder uitgebouwd werd tot een echte productie-installatie.

Zwijndrecht gaat die lijn ook in de toekomst onverminderd verder uittekenen. Eind dit jaar zal er een nieuw lab en een nieuw opleidingscentrum in gebruik genomen worden. Daartoe wordt ook bijkomend personeel gezocht. Het gaat daarbij vooral om technische profielen.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.