Nieuws Antwerpen 40 jongeren leren werkomgeving De Lijn kennen

40 jongeren leren werkomgeving De Lijn kennen

40 jongeren leren werkomgeving De Lijn kennen

lijnIn het kader van het project Engage+ kregen 40 jongeren een dag lang de kans om kennis te maken met een job bij De Lijn. In samenwerking met de stad, VDAB en OCMW wil men zo een instroom van gemotiveerd jong talent garanderen voor de toekomst.

Zelf een ritje maken met een tram was voor de meeste jongeren het absolute hoogtepunt van de kennismakingsdag. Maar een job bij De Lijn is veel meer dan dat. Hoe moet een trambestuurder reageren op een boze reiziger? Wat gebeurt er met een bus wanneer die een ongeval heeft gehad? Hoe wordt een roetfilter vervangen?… Op deze en veel meer vragen kregen een 40-tal jongeren een antwoord tijdens een ‘Smartphone Safari’, georganiseerd door De Lijn. Via een zoektocht met opdrachten via hun smartphone werden ze gemotiveerd om stressbestendig initiatief te nemen en samen resultaat te boeken. Met veel enthousiasme gingen de jonge werkzoekenden op pad.

Geert Van Kerckhove (manager rekrutering en ontwikkeling De Lijn) in een gesprek met de redactie van de website Ondernemen in Antwerpen: “Het is belangrijk om werkzoekende jongeren uit heel de provincie een goed beeld te geven van wat het betekent om bij De Lijn te werken als chauffeur of technieker. Een van onze grote uitdagingen voor de nabije toekomst is om continu nieuwe aanwervingen te doen. Jongeren zijn daarbij een interessante doelgroep. Het publiek dat in Antwerpen gebruik maakt van tram of bus bestaat ook voor 40% uit jongeren. Dat schept een band tussen bestuurder en passagier. Op die manier willen we binnen De Lijn zorgen voor een mooie spreiding van mensen met ervaring en jongeren die de eerste stappen zetten in hun loopbaan. We tonen hen ook dat er veel meer mogelijkheden zijn dan chauffeur of technieker, maar het is wel een mooie opstart om een carrière bij De Lijn mee te beginnen.”

“De voordelen van zo’n jobdag zijn dat jongeren een aantal competenties kunnen testen voor zichzelf, maar ook en vooral hoe ze kunnen samenwerken en op zoek gaan naar resultaten in groep. Samenwerken is iets waarnaar wij heel hard streven. Aan de hand van deze dag zullen ze een duidelijk beeld krijgen of een job bij De Lijn iets voor hen is en of ze zich in de toekomst graag kandidaat willen stellen.”

Melissa Van de Merle (21): “Ik heb een verleden in de horeca en dus ervaring om met mensen om te gaan. Dat lijkt me een belangrijke troef als tramchauffeur. Blijkbaar is dit vooral nog een mannenwereld. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Ik sta mijn mannetje wel!”

Ismail Hadri (22): “Een neef van mij werkt als chauffeur bij De Lijn en vindt het een zalige job. Als ik zelf meerijd met het openbaar vervoer, heb ik ook altijd zin om achter het stuur te kruipen. Eerst nog mijn definitief rijbewijs B halen en dan kan ik deelnemen aan de testen.”

Jobdag

Bedrijven die een jobdag willen organiseren voor jongeren kunnen daartoe de steun krijgen van de stad Antwerpen kan u hierbij helpen. Het project wordt gratis op maat van het bedrijf georganiseerd. Tijdens deze kennismaking leren de bedrijven de competenties kennen van jongeren die graag in een bedrijf willen werken. Indien vacatures moeten ingevuld worden, kunnen interessante profielen uit deze pool van jonge werkzoekenden aangesproken worden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.