Nieuws Antwerpen ABN Architecten zet trend met verhuis en zoekt medewerkers

ABN Architecten zet trend met verhuis en zoekt medewerkers

ABN Architecten zet trend met verhuis en zoekt medewerkers

Het Antwerpse ABN Architecten is verhuisd naar een nieuwe locatie in de stad en gaat meteen ook voor een nieuw concept van wonen en werken. Het architectenbureau heeft bovendien vacatures voor nieuwe medewerkers.  

Architect Nicolas Vanderhaeghen: “We willen zelf gaan werken, zoals we ervan overtuigd zijn dat het er in de toekomst meer en meer aan toe zal gaan.”

ABN Architecten is zopas verhuisd van een open landschapskantoor in de ‘Grimaldi building’, gebouw dat het zelf in 2007 realiseerde, naar een ruim kantoor/appartement aan het Kattendijkdok. Samen met de verhuis gaat het vijfkoppig team nog op zoek naar nieuwe medewerkers/architecten. Het kantoor blijkt in volle beweging want sinds kort heeft ABN Architecten ook een gloednieuwe website.

Walk your talk

“We willen zelf gaan werken, zoals we ervan overtuigd zijn dat het er in de toekomst meer en meer aan toe zal gaan”, beklemtoont architect Nicolas Vanderhaeghen. Hij heeft het er dan over dat de ruimte voor meerdere doeleinden, “multi-functioneel” kan worden gebruikt. “Overdag kan het perfect als kantoor dienst doen terwijl het ’s avonds of in het weekend zonder moeite kan worden omgetuned naar een woning. Cruciaal daarbij is een multifunctionele aanpak van het plan, concept, en behoefte aan intelligente’ meubels”, legt de architect uit.
Veel mensen spenderen volgens hem soms meer tijd op kantoor dan thuis. “Ik ben er zeker van dat ook voor jonge startende ondernemers dit de toekomst kan zijn, met hoge immobiliënprijzen voor beperkte oppervlaktes”, zegt de architect die – voor alle duidelijkheid – zelf nog op een andere plek woont. “Maar het principe maken we op deze manier wel duidelijk”, zo stelt hij. “Het spreekt voor zich dat bijkomende architecten, die we met ons kantoor willen rekruteren, zich met enthousiasme en voor 100 % in deze nieuwe woon- en werktrend kunnen vinden”, stelt Nicolas Vanderhaeghen.

20 jaar ABN Architecten: live slow, build fast

Dat het nieuwe kantoor/woonappartement aan het Kattendijkdok zich bevindt in een complex dat door het bekende bureau Diener & Diener Architects werd ontworpen, is mooi meegenomen. ABN Architecten zelf is voornamelijk actief in residentieel en industrieel vastgoed en biedt daarbij totaal concepten aan van A tot Z inclusief inrichting. In hun  20-jarig bestaan mochten ze al diverse mooie projecten op het palmares schrijven. Diverse kantoren voor Grimaldi en Cepa, diverse showrooms voor Mercedes-Benz en Opel, een in het oog springende privéwoning voor kunstenaar Wim Tellier, en eerder dit jaar nog een volledig in massief hout opgetrokken appartemensgebouw.
ABN Architecten is overigens voortdurend op zoek naar de nieuwste technieken en materialen. “In het geval van massief-monteren gaat het daarbij niet alleen om degelijk materiaal, maar ook om een bijzonder snelle manier van bouwen”, weet Vanderhaegen onder het motto “live slow, build fast”.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.