Nieuws Antwerpen AED group neemt mediacomplex Alfacam over

AED group neemt mediacomplex Alfacam over

AED group neemt mediacomplex Alfacam over

alfacamDe AED group uit Willebroek en Videohouse uit Vilvoorde hebben de twee mooiste brokken uit het faillissement van Alfacam gehaald. De AED group neemt het vastgoed in Lint over, Videohouse had al eerder een akkoord met de curatoren om de technische middelen van het bedrijf  te kopen. Daarmee zijn zo’n 30 mensen van de vroegere 120 personeelsleden weer onder dak.

Het faillisement van Alfacam kwam eerder dit jaar hard aan. Het succesvolle mediahuis van stichter Gabriël Fehervari behoorde al die jaren mee tot de trots van de Vlaamse innovatieve expansie. Fehervari had alles zelf uit de grond gestampt. De lancering van een eigen televisiezender, Exqi was evenwel een brug te ver.

De curatoren Ilse Mertens, Alain Van den Cloot en Eddy Van Camp hebben er in elk geval alles op gezet om een snelle heropstart van het bedrijf mogelijk te maken. In dit opzicht is gepraat met tientallen kandidaat-geïnteresseerden. Bleek evenwel dat niemand er toe bereid was om de totaliteit van het bedrijf over te nemen. Waardoor er gekozen werd om het geheel uit elkaar te halen.

Met de Franse Euro Media Group en zijn Vlaamse dochteronderneming Videohouse werd snel tot een akkoord gekomen om de technische apparatuur, verspreid over de hele wereld over te nemen. Alfacam was al die jaren gespecialiseerd in de captatie en het opzetten van draadloze verbindingen van beelden op internationaal vlak. Videohouse zal in dit opzicht instaan voor het beheer van de ploegen en de integratie van de technische middelen. Het gaat hem vooral om de bekende captatiewagens van Alfacam. Een aantal daarvan zal ook in de toekomst in Lint gestationeerd blijven. Daarbij zulloen zo’n 25 personeelsleden mee overgenomen worden.  Neen, Gabriël Fehervari zelf stapt niet mee over. “Er zijn wel gesprekken geweest”, zegt gedelegeerd bestuurder Dirk Theunis.

De AED group deed van zijn kant een bod op de eigenlijke site van Alfacam in Lint. De AED group is een zogenaamde materiaal bankier van audiovideo-apparatuur. Met zijn vijf vestigingen realiseert de AED group elk jaar zo’n 15.000 verkooptransacties en 50.000 verhuringen. Het ligt dus in de bedoeling van de nieuwe eigenaars om het gebouwencomplex met zijn 15 studio’s, zijn 12 flexrooms, 41 artiestensuites, 17 appartementen, 4 backstage ruimtes en 3000 m2 kantoren  te verhuren.De naam Eurocam Mediacenter zou verdwijnen. Het complex wordt omgedoopt tot AED Studio’s.  Topman Glenn Roggeman heeft overigens plannen om een en ander verder uit te bouwen. Daartoe zal in de komende maanden 5 miljoen euro geïnvesteerd worden. Voor de technische uitbating van de studio’s zal de AED group een samenwerking aangaan met Outside Broadcast uit Rotselaar.

In de komende weken zullen ook onderhandelingen opgezet worden over de toekomst van de oude Sobemi-site. Die zou binnen de planning van de AED group een opwaardering kunnen krijgen in de bouw van nieuwe woningen, industriële panden (geen zware industrie) of een uitbreiding van de AED-studio’s. In dit opzicht wordt ook een verbetering van de invalswegen overwogen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.