Nieuws Antwerpen AED Group viert 30 jaar

AED Group viert 30 jaar

AED Group viert 30 jaar

glennOok vanavond nog ontvangt de AED Group honderden professionele bezoekers uit de audiovisuele sector in de AED Studios in Lint. Om het 30-jarige bestaan van het  bedrijf in de verf te zetten werd een grote groep gasten gisteravond al verrast met een spectaculaire geluid-, licht- en videoshow in het thema ‘You are part of the journey’. Tijdens deze symbolische reis wil AED de professionelen uit de industrie bedanken voor de samenwerking in het verleden en vooruit kijken naar de toekomst van de sector.

In 1985 startte Glenn Roggeman, de huidige CEO van het bedrijf, op 16-jarige leeftijd met het verhuren van professionele geluidssystemen. Als gepassioneerd DJ verliet de Mechelaar de schoolbanken, kocht hij zijn eerste vrachtwagen en ontwikkelde hij zijn eigen luidsprekers die gebruikt werden op de grote evenementen destijds als de ‘Nacht van de Dancings’, de eerste StuBru fuiven, de eerste party’s in het Sportpaleis, enzovoort.

In 1986 startte AED ook met het verhuren van professioneel lichtmateriaal. In 2003 besloot Glenn Roggeman om geen eigen producties meer te verzorgen en nog enkel diensten aan te bieden aan de professionele AV-markt. Vandaag telt AED 12 bedrijven met vestigingen in 5 Europese landen (België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk) en stelt het 300 mensen tewerk. Materiaal van AED wordt gebruikt bij 60.000 shows in de hele wereld, gaande van een klein bedrijfsevent tot de Olympische Spelen. Het bedrijf biedt materiaal oplossingen (verhuur, distributie, financiering, een eigen hersteldienst, een professionele supermarkt en de verkoop van tweedehandsmaterialen) aan de professionele speler in de sector.

Het verjaardagsfeest vindt plaats in de AED Studios, het mediacomplex dat de groep in 2013 overnam na het faillissement van Alfacam. ‘We hebben in de afgelopen twee jaar de site volledig in orde gebracht’, vertelt Roggeman. ’Het is de eerste keer dat de afgewerkte parking en de nieuwe inkom op de voormalige Sobemi-terreinen zullen worden gebruikt. Het is enorm spannend geweest om alles op tijd klaar te krijgen, maar ik stond erop dat wij op de verjaardag van AED samen met onze klanten, die vanuit de hele wereld afreizen, als eersten door de nieuwe inkomhal zouden kunnen lopen ’.

Vicepremier en Minister van Economie Kris Peeters kwam AED alvast feliciteren met de 30ste verjaardag en sprak de genodigden toe. Tijdens de avond werden de nieuwste technologieën uit de sector getoond en konden de professionals genieten van attractieve AV-demonstraties, een groot wereldbuffet en een spetterende party.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.