Nieuws Antwerpen AED Studios heeft wereldprimeur in luchtontsmetting

AED Studios heeft wereldprimeur in luchtontsmetting

AED Studios heeft wereldprimeur in luchtontsmetting

LINT – AED Studios, het media- en studiocomplex van de gelijknamige AED Group, installeerde een ‘Mid-Air Desinfection System’ van Luxibel in Studio 6. De installatie ontsmet de binnenlucht in het complex met UV-C licht en luchtcirculatie. “Als we opnieuw gaan samenkomen in afgesloten ruimtes, kan luchtontsmetting bijdragen tot een vermindering van besmetting”, vertelt Glenn Roggeman, ceo van AED Group.

Met deze investering wordt AED Studios de eerste eventlocatie ter wereld die de lucht in een ruimte op een permanente basis ontsmet met UV-C licht. AED Group lanceerde reeds in april de eerste UV-C armaturen onder zijnhuismerk Luxibel, maar het systeem werd nu verder doorontwikkeld voor grotere ruimtes met publiek. Glenn Roggeman putte inspiratie uit zijn kennis van aerodynamica, die hij vergaarde in zijn opleiding als helikopterpiloot.

“De belangrijkste troef van dit systeem is dat we ervoor zorgen dat de lucht die door de aanwezige gasten wordt uitgeademd naar boven wordt weggezogen door het aerodynamisch gepatenteerd systeem”, vertelt Roggeman. “Micro-organismen zoals bacteriën en virussen worden geneutraliseerd en kiemvrije lucht wordt opnieuw in de ruimte geblazen. Als ik de besmettingsgraad van het coronavirus bekijk, kan ik niet anders dan me aansluiten bij de virologen die bevestigen dat het virus zich ook door de lucht verspreidt.”

Wetenschappers van Boston University bewezen onlangs nog dat de UV-C straling zeer efficiënt is om het coronavirus te neutraliseren.

Scannen op lichaamstemperatuur

“Behalve het ‘Mid-Air Disinfection System’ heb ik ook scanners laten ontwikkelen die we bij AED Studios zullen gebruiken om de lichaamstemperatuur van elke bezoeker bij aanvang van een event te controleren. Op deze manier willen we onze studio’s voorzien van technologie om onze bezoekers maximaal te beschermen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.