Nieuws “Afscheid- en rouwbegeleiding is inderdaad een business. Als je moet kiezen, kies dan wat het meest bij jou past”

“Afscheid- en rouwbegeleiding is inderdaad een business. Als je moet kiezen, kies dan wat het meest bij jou past”

“Afscheid- en rouwbegeleiding is inderdaad een business. Als je moet kiezen, kies dan wat het meest bij jou past”

WILLEBROEK, NIEL – In Hoeve De Vleug in Willebroek vindt op 8 en 9 oktober De dood leeft, een beurs rond rouwbeleving, plaats. Veertig ondernemers uit de rouwsector nemen aan deze beurs deel. “Het is de eerste keer dat onze sector een beurs voor particulieren organiseert”, zegt Amy Indjai, die deze beurs samen met Veerle Vanassche heeft georganiseeerd.

Er zijn in Vlaanderen wel twee beurzen voor professionals in afscheid, rouw en verlies, maar een beurs voor de particulieren was er nog niet. Daarin willen Amy Indjai uit Niel en Veerle Vanassche verandering brengen.

“We willen de bezoekers inspireren, hen tonen dat er verschillende en vernieuwende manieren zijn om afscheid te nemen en om te gaan met verlies. Dit aanbod biedt mensen meer vrijheid om de keuze te maken die bij hen past. Ik hoor in mijn praktijk vaak dat mensen niet weten dat er plaatsen bestaan waar je heen kan om een verlies te verwerken en dat daarvoor verschillende mogelijkheden zijn. De ene is meer gebaat bij een gesprek, de andere verkiest een creatieve manier.”

“Zelf ben ik rouwinspirator”, legt Amy uit. “Ik heb thuis een praktijk waarin ik mensen ontvang voor een gesprek, maar ik organiseer ook contacten met andere rouwondernemers, waarbij we praten over zichtbaarheid, prijszetting, nieuwe mogelijkheden in de rouwsector. We gaan om met afscheid, rouw en verlies. Dat maakt het moeilijk om te ondernemen in deze sector.”

“De beurs De dood leeft is niet ontstaan vanuit een businessplan. We willen mensen wel tonen dat er verschillende keuzes zijn. Maar jawel, wij ondernemen. Het is wel meer dan ‘de een zijn brood is de ander zijn dood’.”

“Bij het verlies van een naaste hebben mensen slechts enkele dagen de tijd om een afscheid te organiseren en velen gaan daarna weer over tot de orde van de dag, hoewel ze zouden gebaat zijn bij wat hulp om dat verlies te verwerken. We willen mensen helpen om de juiste keuzes te maken. Als je in deze business dan toch moet kiezen, kies dan wat het beste bij jou past.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.