Nieuws Antwerpen Amerikaanse Blink Charging Co neemt Blue Corner over

Amerikaanse Blink Charging Co neemt Blue Corner over

Amerikaanse Blink Charging Co neemt Blue Corner over

Het Antwerpse Blue Corner, een speler op de Belgische laadpalenmarkt, wordt volledig overgenomen door het Amerikaanse Blink Charging Co. Dankzij die overname krijgt Blue Corner toegang tot geavanceerde productinnovaties en de middelen om een dominante speler te worden in de wereldwijde EV-infrastructuurindustrie. Dat gebeurt net op het moment dat de fiscaliteit rond bedrijfswagens wijzigt om te wagenpark te vergroenen. Om dat te kunnen realiseren, is volgens beide bedrijven nog een enorme inhaalbeweging noodzakelijk.

Blue Corner verzorgt het kwaliteitsvolle installaties van laadpunten voor elektrische wagens thuis en op het werk en het bouwt ook volop aan een publiek laadnetwerk. Dankzij de overname door Blink Charging, een eigenaar, exploitant en aanbieder van oplaadapparatuur en -diensten voor elektrische voertuigen, krijgt het Antwerpse bedrijf aanzienlijk meer middelen om te investeren in zijn netwerk in België en zijn buurlanden. Met de ambitie om uit te groeien tot een belangrijke speler op de Europese markt.

Op korte termijn wil het bedrijf zijn aanwezigheid in Europa aanzienlijk versterken. Momenteel heeft Blue Corner ruim 7.000 laadpunten in zijn netwerk in België, Luxemburg, Nederland en Frankrijk, en meer dan 10.000 ‘oplaadklanten’ die dagelijks gebruik maken van zijn diensten.

“De missie van Blue Corner is bouwen aan een duurzame samenleving én klaarstaan voor de bestuurder van morgen. Omdat Blink Charging deze filosofie deelt, was het een logische stap om onze krachten te bundelen”, vertelt Peter Buyckx, Managing Director van Blue Corner. “We zullen blijven innoveren en willen in de toekomst ook een grote rol gaan spelen in het ‘total energy management’ van gezinnen en bedrijven.”

Noodzakelijke stroomversnelling

Peter Buyckx juicht trouwens ook de beslissing van de regering toe om het Belgische bedrijfswagenpark vanaf 2026 grondig te vergroenen. “Bedrijfswagens zijn het grootste deel van de nieuw ingeschreven personenauto’s. Daarom is dit zo’n belangrijke stap naar een CO2- en klimaatneutrale maatschappij. Dit betekent tegelijk dat het belang van slimme laadpalen nu eindelijk in de noodzakelijke stroomversnelling terecht komt. Die laadpunten zorgen ervoor dat de elektrische voertuigen bijdragen tot een veel duurzamer en stabieler elektriciteitsnet.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.