Nieuws Antwerpen Antwerp Expo wordt gemoderniseerd

Antwerp Expo wordt gemoderniseerd

Antwerp Expo wordt gemoderniseerd

boekenbeursHet Antwerpse Bouwcentrum krijgt een grondige facelift. De eigenaar, de Artexis Group wil de oppervlakte verdubbelen en de bestaande ruimtes grondig vernieuwen.

Wie elk jaar de Boekenbeurs bezoekt zal het onderhand aan den lijve ondervonden hebben: je kunt er vaak nauwelijks bewegen. Op de topmomenten staan de gangetjes tussen de exposanten helemaal vol en dreigt het er zelfs gevaarlijk te worden. Idem dito voor de jaarlijkse vakantiebeurs.

Artexis wil de problemen nu aanpakken en diende daartoe bij het Antwerpse stadsbestuur een masterplan in dat in grote lijnen goedgekeurd werd. Het Bouwcentrum of Antwerp Expo is vandaag 17.000 vierkante meter groot. Het zou uitgebreid worden tot 30.000 vierkante meter. De uitbreiding zou gebouwd worden achter de bestaande installaties. Dat terrein is nu nog een camping voor mobilhomes. De stad Antwerpen is eigenaar van het terrein en zou de camping verplaatsen.

Omdat in eerste instantie niet zou geraakt worden aan de bestaande infrastructuur zouden alle geplande manifestaties ondertussen normaal kunnen verder gaan. In het nieuwe complex zouden trouwens ook winkels en woningen ingebracht worden. Er komt eveneens een parking voor 2500 auto’s. De buurt rond Antwerp Expo zal tevens een groene tint krijgen.

In een gesprek met het weekblad Trends geeft Dirk Van Roy, de CEO van Artexis Belgium nog aan dat het nieuwe complex tevens zal kunnen fungeren als een congrescentrum: “Antwerpen heeft geen congrescentrum voor grote groepen. De Koningin Elisabethzaal kan dat ook nog de geplande renovatie niet worden want de ruimte wordt bijna de helft van de dagen bezet door de Filmharmonie. De omvorming van het Bouwcentrum tot een volwaardig congrescentrum beantwoordt aan die nood.”

De facelift van Antwerp Expo vergt een investering van 50 miljoen euro.

De Artexis Group die vanuit Gent aangestuurd wordt door Eric Everard heeft in België vier expohallen en congrescentra in beheer: Antwerp Expo, Flanders Expo, Namen Expo en het Palais du Congrès (Namen). Met Artexis Nordic is de groep ook actief in Zweden. De groep organiseert tevens congressen en b2b-beurzen in meer dan tien Europese landen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.