Nieuws Antwerpen Antwerpen wacht vergeefs op Tesla

Antwerpen wacht vergeefs op Tesla

Antwerpen wacht vergeefs op Tesla

teslaAntwerpen kijkt reikhalzend uit naar de nieuwe Tesla. De Amerikaanse elektrische auto doet het overal uitstekend doch Vlaanderen moet nog wachten op de opening van een eigen showroom. Tesla houdt het voorlopig enkel bij Brussel. Nederland telt dan wél al vijf vestigingen.

Tesla is een echte hype. Het Model S van de Amerikaanse autobouwer krijgt overal applaus. De elektrische wagen is niet alleen energievriendelijk, hij oogt ook schitterend en is meteen ook een echte eye catcher op de weg.

Elon Musk, de stichter van Tesla heeft jarenlang bakken kritiek over zich gekregen. Niemand geloofde dat de Amerikaanse bright boy erin zou slagen om effectief een eigen elektrische wagen op de baan te krijgen. Musk hield echter vol, kreeg aanvankelijk heel wat tegenslagen te verwerken maar vandaag bijten vele kriticasters op hun tong. De Tesla maakt furore en blijkt nu echt wel baanbrekend. Wie vandaag “in” wil zijn heeft een Tesla op de oprit staan.

In Amerika verkopen de modellen biezonder goed. In Europa kwam de markt aanvankelijk aarzelend op gang maar nu kunnen de bestellingen haast niet meer bijgehouden worden.

De Tesla wordt in de Benelux verdeeld door Rogier Kroymans die daartoe Tesla Benelux opzette. Het bedrijf runt ondertussen al vijf vestigingen in Nederland maar in België blijft het wachten. De nieuw geopende vestiging in Brussel loopt uitstekend maar Antwerpen zou het voorlopig moeten doen met een servicecenter. “Er zijn plannen om ook naar Antwerpen te komen maar het is allemaal nog niet concreet” heet het aan de Brusselse Gulden Vlieslaan.

In het tweede kwartaal verkocht Tesla onderhand 5150 auto’s. Dit is flink wat meer dan het objectief dat destijds op 4500 eenheden was gezet. Het concern boekte op zijn omzet van 405 miljoen dollar weliswaar een nettoverlies van 30 miljoen dollar maar exclusief de eenmalige kosten was er een winst van 20 cent per aandeel. Ook het aandeel Tesla is vandaag overigens een hype op de internationale beurzen. De waarde ervan is dit jaar al drie keer duurder geworden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.