Nieuws Antwerpen Antwerpenaren investeren in Hasselts Congrestheater

Antwerpenaren investeren in Hasselts Congrestheater

Antwerpenaren investeren in Hasselts Congrestheater

congrestheaterDe financiële groep rond het Antwerpse Sportpaleis investeert nu ook in een nieuwe infrastructuur voor het Congrestheater in Hasselt. Het zal omgebouwd worden tot een vernieuwd state-of-the-art muziektheater met een capaciteit tot 3000 bezoekers. De opdracht tot de werken is toegewezen aan de aannemer Mathieu Gijbels uit het Limburgse Opglabbeek en aan ABV-Architecten.

Een groep rond oa. Jan Van Esbroeck heeft enkele jaren terug het noodlijdende Antwerpse Sportpaleis overgenomen. De Antwerpse amusementstempel werd sindsdien uitgebreid met de Lotto Arena en draait voluit. Dezelfde groep wil nu ook het Congrestheater in Hasselt aanpakken.

Het bouwproject bestaat uit een combinatie van zowel renovatie als nieuwbouw. Een deel van de bestaande congreshal (hal 4) wordt gesloopt en vervangen door een nieuw gebouw met een opperlvakte van zowat 2300 vierkante meter. In het nieuwe gedeelte ruimt de mobiele tribune plaats voor een vaste tribunestructuur in een bescheiden u-vorm die uit volledig gebogen betonelementen zal bestaan. De nokhoogte boven het tribunedeel wijzigt van negen naar 14 meter en het dak krijgt een akoestische en thermische isolatie.

Naast het nieuwbouwgedeelte worden twee nieuwe traphallen opgetrokken. De betonnen vloer en het podiumgedeelte met de toneeltoren blijven behouden. Achter het podium wordt een sanitaire ruimte en een kleedruimte in metselwerk voorzien. Een eigen toegang zorgt ervoor dat het Congrestheater los van de andere ruimtes van de Grenslandhallen kan functioneren.

Onder de tribune bevindt zich een sfeervol foyer waar de bezoekers terecht kunnen voor een hapje en een nieuwe sanitaircluster.

“We zijn er fier op dat we mogen meebouwen aan het vernieuwde Congrestheater op de Grenslandhallen, een echte toplocatie in Hasselt”, zegt Mathi Gijbels, de gedelegeerd bestuurder van Mathieu Gijbels. “En dat de Antwerpse groep kiest voor een Limburgse aannemer is natuurlijk een mooie opsteker voor de regio.”

“Onze mensen gaan wel het onderste uit de kan moeten halen om de opleveringstermijn te garanderen. We zitten met een krappe deadline. Tot nog toe zitten we echter op schema” aldus Mathi Gijbels.

De werken voor het Congrestheater zijn gestart einde mei en in september moet het vernieuwde theater operationeel zijn,” zeggen de werfleiders Sandro Paglia en Rob Bosch. “Vandaar dat we tijdens het bouwverlof gewoon verder doorwerken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer