Nieuws Antwerpen Antwerpse Bouwwerken zoekt extra ingenieurs

Antwerpse Bouwwerken zoekt extra ingenieurs

Antwerpse Bouwwerken zoekt extra ingenieurs

onraedtDe Antwerpse Bouwwerken zoeken dringend bijkomend pesoneel. Vooral bedienden. “De administratieve verwerking van onze bouwwerven en de inschrijvingen op openbare aangestedingen worden nu eenmaal altijd maar arbeidsintensiever”, zegt gedelegeerd bestuurder Eric Onraedt. “Dat vergt de inzet van meer onderlegde mensen om een en ander op te volgen. Industrieel of burgerlijk ingenieurs bouwkunde.”

De Antwerpse Bouwwerken (AB) doen het goed. Het bedrijf werkt op een goed gevulde orderportefeuille. AB is vooral actief in de burgerlijke bouwkunde met grote werven als spoorwegbruggen, spoorweginfrastructuur of verkeerswisselaars bv. Verder in de constructie van gebouwcomplexen zoals woonzorgcentra en scholen. “Die markten doen het voorlopig nog vrij goed,” zegt Eric Onraedt. “Wij engageren ons in de publiek-privatesamenwerkingscontracten waardoor we onze capaciteiten goed kunnen inzetten.”

AB tekende verleden jaar voor een omzet van pakweg 90 miljoen euro en gaat dit jaar ongetwijfeld afsluiten op 100 miljoen euro. “Dit is effectief een groei van 10% maar een en ander heeft vaak ook te maken met toevalligheden zoals de oplevering van een werf bv. Wij moeten dus hopen dat wij die lijn volgend jaar verder kunnen zetten.”

Om die continuïteit te kunnen verzekeren wil het bedrijf effectief verscheidene bijkomende mensen aanwerven. Diensthoofden, calculatorsn projectmanagers. Mensen die de administratieve opvolging van de bouwwerven en de contracten kunnen garanderen. De verscherpte regelgeving is alvast van aard dat er steeds meer administratief werk moet gepresteeerd worden vooraleer de graafmachines aan de slag kunnen.

De Antwerpse Bouwwerken maken als onderneming deel uit van Eiffage Benelux, een gediversifieerde groep van 16 bedrijven en 2000 werknemers en 600 miljoen euro omzet. Eiffage Benelus maakt dan zelf weer deel uit van de Franse bouwgroep Eiffage.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.