Nieuws Antwerpen Antwerpse Fortino Capital zorgt mee voor groei van softwarebedrijf Oqton

Antwerpse Fortino Capital zorgt mee voor groei van softwarebedrijf Oqton

Antwerpse Fortino Capital zorgt mee voor groei van softwarebedrijf Oqton

Het Belgisch-Amerikaans softwarebedrijf Oqton gaat op in 3D Systems, een producent van 3D-printers en scanners uit South Carolina. De overname komt tot stand nadat Oqton eerder 40 miljoen dollar ophaalde bij onder meer het Antwerpse Fortino Capital, een Europese gerichte software investeerder. Alle software expertise van de groep wordt verenigd binnen Oqton onder leiding van haar ceo Ben Schrauwen.

Oqton is een Amerikaans/Belgisch softwarebedrijf, waarvan het grootste deel van haar ingenieurs en programmeurs in Gent en Leuven gehuisvest zijn onder leiding van Ben Schrauwen, een voormalig professor aan de UGent. 3D Systems was een pionier in de 3D-printing wereld en tot op vandaag nog steeds een toonaangevende speler op het gebied van automatisering in industriële productie met haar geïntegreerde aanbod van hardware, software en ondersteunende diensten. De fusie met Oqton past perfect in haar strategie om de productiewereld verder digitaal te transformeren.

Begin 2021 haalde Oqton 40 miljoen dollar op bij verschillende investeerders, waaronder het Antwerpse Fortino Capital. Met de actieve steun van de investeerders heeft Oqton in het afgelopen jaar haar team uitgebouwd van ongeveer 55 naar 90 mensen, waarvan het grootste deel in België, om zowel het softwareplatform verder uit te breiden alsook een internationaal verkoop team uit te bouwen.

“Het feit dat 3D Systems al haar software-activiteiten zal onderbrengen onder Oqton, is een teken van vertrouwen in het team en haar expertise waarop 3D Systems graag verder wil bouwen”, merkt Renaat Berckmoes, Partner bij Fortino Capital op. “Wij zijn dan blij dat wij Oqton hebben kunnen begeleiden op hun pad, met name in het uitbouwen van hun team in België.”

Met de overname wordt Oqton meteen ook de R&D hub binnen 3D Systems die alle software activiteiten van groep onder zijn hoede zal nemen en verder uitbouwen. Schrauwen zal deze R&D hub gaan leiden samen met zijn teams die hoofdzakelijk vanuit Gent en Leuven opereren. Oqton zal dan ook als onafhankelijke organisatie en platform binnen 3D Systems blijven bestaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.