Nieuws Antwerpen Avamoplast voert productie op

Avamoplast voert productie op

Avamoplast voert productie op

avamoplastAvamoplast heeft een nieuw magazijn neergezet, extra kantoren en vier silo’s. Daarmee zet de producent van kunststofverpakkingen uit Lokeren zijn expansie verder. Avamoplast werkt vooral voor de voedingsindustrie en maakt dunwandige eenmalige plastic doosjes, bakjes, potjes en schaaltjes.

André Van Moeseke was al vele jaren aan de slag in de sector toen hij in 1993 zijn eigen bedrijf opzette. Met een tweedehandsmachine. Hij slaagde erin om na een relatief moeizame opstart een mooie klantenportefeuille bijeen te werken. Met bekende namen als Colruyt, Renmans en ’t Boerinneke. Verder veel bedrijven die onder private label voor de grote distributieketens werken. De jonge startup realiseerde al die jaren een groei van liefst 5 tot 10%. Vandaag draait Avamoplast op een omzet van pakweg 7 miljoen euro.

Vader Van Moeseke heeft de leiding over het bedrijf inmiddels aan zijn dochter Sylvie en zijn zoon John gelaten. Terwijl hij zelf nog actief is in de aankoop van grondstoffen en tevens enkele grote exportklanten opvolgt zetten Sylvie en John ondertussen hun eigen lijnen uit. Broer en zus zijn volledig complementair, geven ze aan in een gesprek met het blad Ondernemers van Voka -Kamer van Koophandel Antwerpen Waasland. John is zowat de strateeg, Sylvie is dan meer de manager.

Omdat voeding ook vandaag nog een belangrijke basisbehoefte blijft gaan Avamoplast verder door op een rechtopgaande lijn. Het bedrijf is niet direct conjunctuurgevoelig. Groei wordt vandaag ook voor een stuk in de export gezocht. Nederland en Frankrijk. Het exportpercentage bedraagt daardoor vandaag 12%.

Avamoplast stelt vandaag 23 vaste personeelsleden tewerk. In functie van de binnenkomende bestellingen wordt ook geregeld een beroep gedaan op tijdelijke werknemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.